Smrt herecké legendy: Odešla »Princezna Lada« Kyselková (†83) | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Smrt herecké legendy: Odešla »Princezna Lada« Kyselková (†83)

Princezna Lada z ní udělala hvězdu.
Princezna Lada z ní udělala hvězdu. (Foto Aha! – Martin Pekárek, ara)

Zlaté vlasy, hvězda na čele, krásná tvář a také odvážná povaha. Taková byla Lada, kterou ztvárnila Marie Kyselková (†83). Jedna z nejkrásnějších filmových princezen ale odcházela z tohoto světa těžko, se zlomeným zdravím i psychikou.

Smutnou zprávu Blesku potvrdil její kolega a kamarád, herec Ivo Niederle (89), který bydlel ve stejném domě jako Kyselková a kromě toho s ní často trávil čas a pomáhal jí.

„Přijela za mnou dcera z Ameriky. A u mojí princezny jsme strávili dva večery. Dneska ráno za ní šla jedna z jejich dcer, princezna neotvírala,“ prozradil Niederle s tím, že když se do bytu zhruba v půl desáté přece jen dostal, bylo již pozdě „Měl jsem klíče a tak jsem otevřel, odpočívala po snídani, už ale nedýchala,“ dodal smutně herec.

Herečka měla se zdravím dlouhodobé problémy. Musela snášet velké bolesti v nohou, které začaly po operaci zad. Kvůli tomu nebyla téměř schopná pohybu a potřebovala péči 24 hodin denně. Střídavě tak žila ve svém bytě a v pražské Psychiatrické nemocnici v Bohnicích.

Na video  s Marií Kyselkovou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.