Lehké večeře: Salát niçoise s lososem
POTŘEBUJETE:
1 menší filet z lososa
½ citronu
olivový olej
1 hrst mražených zelených fazolek
3 ve slupce uvařené brambory
10 oliv
16 cherry rajčátek
2 pošírovaná nebo naměkko uvaření vejce
sůl
Na zálivku:
2 lžičky medu
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce bílého vinného octa
1 lžičku dijonské hořčice
Lososa osolíme, pokapeme citronovou šťávou, potřeme ho olejem a na rozpálené pánvi ho opečeme ze všech stran. Uvnitř by měl zůstat růžový. Mražené fazolky povaříme minutu v osolené vodě, propláchneme ledovou vodou. Všechny ingredience za zálivku prošleháme dohladka. Ve slupce uvařené a vychladlé brambory oloupeme, pokrájíme a rozdělíme do dvou misek. Na ně rozdělíme fazolky, olivy a přepůlená cherry rajčata. Jemně osolíme, navrch dáme vždy půlku filetu lososa a jedno vejce. Přelijeme zálivkou a podáváme.
Recepty jsou z knihy Holky, jezte zase vdolky, kterou vydalo nakladatelství Euromedia.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 5.