50 let od smrti Jana Palacha (†20): V centru Prahy se zapálil muž (54) | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

50 let od smrti Jana Palacha (†20): V centru Prahy se zapálil muž (54)

18. ledna 2019: Na Václavském náměstí se zapálil muž. Kolemjdoucí jej uhasili.
18. ledna 2019: Na Václavském náměstí se zapálil muž. Kolemjdoucí jej uhasili. (Robert Klejch)

Na Václavském náměstí v Praze se v pátek krátce po 15. hodině zapálil muž, ročník 1964. Podle informací ho uhasili kolemjdoucí hasícím přístrojem. Je popálen na 30 procentech těla. 

„Posádky ZZS HMP poskytly na Václavském náměstí neodkladnou péči popálenému muži. Záchranáři pacienta s popáleninami na cca 30 % těla uvedli do umělého spánku a se zajištěnými dýchacími cestami transportovali do Fakultní nemocníce Královské Vínohrady,“ uvedli záchranáři na Twitteru.

„Policie prověřuje okolnosti události, ke které mělo dojít krátce po 15. hodině v horní části Václavského náměstí. Podle prvotních informací se tam muž ročník 1964 polil hořlavinou a zapálil. Nešťastník byl uhašen kolemjdoucími,“ napsali na Twitteru policisté.

Podle očitých svědků stál muž u sochy svatého Václava s cedulí s nápisy a hovořil. Pak vytáhl kanystr, který měl u sebe, a zapálil se. Kolemjdoucí ho ihned začali hasit. „Viděla jsem ho zdálky, přiběhla jsem a říkala si - pane bože, ten člověk opravdu hoří. Tak jsem ho hned začala hasit, byli tam ještě asi další čtyři lidé. Byl z něj cítit benzín. Pak jsem zavolala sanitku,“ řekla Seznam zprávám žena, která muže spolu s dalšími lidmi uhasila. Podle svých slov se bála, že je mrtvý.

Okolnosti události prověřuje policie. Informace o totožnosti muže ale zatím neuvedla. Z důvodu vyšetřování byla odkloněna doprava na Václavském náměstí do ulice Krakovská.

Na Václaváku se pokusil upálit muž (54):

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.