V Číně staví Český Krumlov | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

V Číně staví Český Krumlov

Takhle v Číně roste Český Krumlov.
Takhle v Číně roste Český Krumlov. (Foto: Huawei, ara)

Best of Evropa made in China. Firma Huawei se dotahuje na mobilní giganty jako Apple a Samsung, a tak si buduje majestátní areál.

Technologický průkopník se nijak netají tím, že kopíruje historii starého kontinentu „Představuje klasické světové památky, jež po staletí koncentrují vědomosti a esenci lidstva, zaznamenávají staletí selhání i úspěchů,“ prezentuje firma obří kampus, který vyrůstá v osmimilionové metropoli Tung-kuan. »Vesnice Si-liou-pej-pcho«, anglicky Ox Horn (volský roh, podle tvaru na mapě), bude sestávat ze 108 budov na 140 hektarech a pojme 25 000 vývojářů, techniků a dalších zaměstnanců.


Dělí se na 12 sekcí, okopírovaných z minulého tisíciletí evropské historie – najdeme mezi nimi italské Veronu a Boloňu, anglický Oxford, belgické Bruggy, Paříž a Burgundsko, španělskou Granadu, Heidelberg a Freiburg z Německa... A také jihočeskou perlu. „Design této sekce je ve stylu českých hradů, zámků, kostelů, klášterů a dalších velkých budov Českého Krumlova,“ stojí v projektu. Má nabízet pěkné výhledy i procházky kolem řeky – ale co si budeme povídat, čínští ajťáci tu hlavně budou dřít, až se z nich kouřit bude.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.