Při tragédii zemřel chlapec (†13): Kamarád (15) polonahý utekl z hořící chaty | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Při tragédii zemřel chlapec (†13): Kamarád (15) polonahý utekl z hořící chaty

Tragický požár chatky v Habrovanech
Tragický požár chatky v Habrovanech (Hasiči Řehlovice)

Byl vážně popálený a jen do půl těla. Přesto se dokázal chlapec (15) dostat z hořící chaty a běžet pro pomoc. Svému kamarádovi (†13) už ale život nemohl zachránit.

Šílená tragédie se odehrála v noci na sobotu v Habrovanech na Ústecku. Dva chlapci se rozhodli přespat v chatce rodičů jednoho z nich. Když si chtěli zatopit, zachvátil malé stavení požár a mladší z kamarádů se z něj nedokázal dostat ven.

„Když jsem přišla na místo, plameny šlehaly z oken i dveří. V tu chvíli kolem jsem viděla kluka do půl těla, který utíkal beze slova pryč,“ líčila situaci pro Deník žena, která přivolala hasiče. Ač byl zraněný, doběhl do dvě stě metrů vzdálené hospody. „Byl v šoku, něco jim tam říkal, ale nevěděli co,“ povídala žena s tím, že později se zjistilo, že má kluk v hořícím pekle kamaráda.

Na místo dorazili nejprve dobrovolní hasiči, poté jejich profesionální kolegové. Pro zraněného přijela sanitka. „Chlapce jsme převezli do popáleninového centra v Praze sanitou, protože kvůli povětrnostním podmínkám nemohl vzlétnout vrtulník,“ řekl mluvčí záchranky Prokop Voleník.

SPALI TAM POTAJÍ!
O tom, že budou v chatě kluci spát, jejich rodiče neměli tušení. Údajně oba doma řekli, že spí u kamaráda. „Nezlobte se, nemáme k tomu co říct. Hluboce se nás to dotýká,“ řekli Aha! rodiče přeživšího chlapce.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.