Snoubenka Freddieho Mercuryho: Film jí vydělal miliardu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Snoubenka Freddieho Mercuryho: Film jí vydělal miliardu

Freddie a Mary v listopadu 1985, devět let po rozchodu.
Freddie a Mary v listopadu 1985, devět let po rozchodu. (Foto Getty, Queen Films)

Legendární frontman skupiny Queen (†45) si uvědomil, že je gay, a tak zasnoubení s Mary Austin (67) odvolal. Přesto mu zůstala velice blízká – a stala se jeho hlavní dědičkou. Její jmění se teď díky úspěšnému filmu Bohemian Rhapsody pořádně rozroste, aniž hnula prstem.

„Myslím, že jsem bisexuál,“ svěřil se Freddie po šesti letech vztahu své snoubence. „Myslím, že jsi gay,“ opáčila Mary. „A nic dalšího už jsme neřekli, jen jsme se objímali,“ vzpomínala po letech na prosinec 1976. Právě tato scéna je jednou z klíčových ve filmu Bohemian Rhapsody, který aktuálně válcuje kina všude po světě. Hořkosladký příběh kapely Queen, a hlavně legendárního zpěváka se z velké části zakládá právě na Freddieho pochybách o sobě samém a o jeho láskách.

Gayova žena
Ačkoliv se v polovině 70. let Freddie přeorientoval na muže, s Mary si zůstali velice blízcí. „Pro mě to bylo jako manželství, byla mou ženou bez papírů,“ vysvětloval. A tak se později stal kmotrem jejího syna, ona zase zdědila polovinu jeho majetku, když roku 1991 podlehl AIDS. A do toho se počítají i práva.

Film se brzy po uvedení stal komerčně nejúspěšnějším příběhem hudební hvězdy, dosud vydělal asi 17 miliard korun. Dostal dva Zlaté glóby (nejlepší drama a hlavní role pro Ramiho Maleka) a mnozí mu věří i na Oscary. Kapela, totiž kytarista Brian May a bubeník Roger Taylor, se na natáčení významně podílela, pročež jí náleží i velký podíl ze zisku – a Freddieho dědičce také tak, přestože žije v ústraní a nijak se u filmu neangažovala. Deník Daily Mail její nové zisky vyčíslil na 40 milionů liber (1,1 miliardy Kč).

Bohemian Rhapsody - trailer s českými titulky:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.