Zemřel Jiří Brady (†90): Zeman ho odmítl vyznamenat! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Zemřel Jiří Brady (†90): Zeman ho odmítl vyznamenat!

Jiří Brady
Jiří Brady (Foto Aha – Alexandr Malachovský, Martin Přibyl, ara)

Na srdeční selhání ve věku 90 let zemřel pamětník holocaustu Jiří Brady. Emigrant z Česka, který žil v Kanadě, přežil Terezín i Osvětim a v táborech přišel o celou rodinu.

Do konce života finančně i jinak podporoval činnost připomínající hrůzy páchané na Židech. V roce 2016 si ho všimla širší veřejnost poté, co jeho synovec a tehdejší ministr kultury Daniel Herman (55, KDU-ČSL) tvrdil, že pamětník nedostane státní vyznamenání, ač jej původně Hrad přislíbil. Dle Hermana si to prezident Miloš Zeman (74) rozmyslel proto, že se ministr sešel s tibetským dalajlámou a naštval tak Čínu. Hrad veškerou interpretaci popřel. Kvůli Bradymu a odporu vůči Zemanovi se 28. října téhož roku sešlo na Staroměstském náměstí v Praze 30 tisíc lidí a požadovali změnu ve funkci prezidenta.

Zemanovo vánoční poselství: Povinná volební účast, hysterická vlna a „lepšolidi“ 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
-bello-
13. 1. 2019 • 23:48

Bartoška svolával na Staromák k protestu, že nějaký Brady nedostal vyznamenání a Zeman je tím pádem nepřijatelný. Taky pamatuju, jak na Staromáku vozili studenti na trakaři obrovské zabité vykuchané prase z jatek se zachovanou hlavou a otevřeným rypákem ( strašný pohled na to byl) a to prase mělo ceduli ZEMAN.A studentíci se chechtali jak zběsilí.Za něco podobného by je jinde vyloučili ze školy, jenže tady je školy takto " vychovaly" (To bylo v souvislosti s trenýrkama na Hradě) Školy i rodiče jsou na vině, ale zejména školy.Poslanci se bojí navrhnout změny v zákoně , nebyli by " demokratický " a když se jednoho po druhém na stávkujícím Staromáku a jinde zeptáte co přesně si myslí, že demokracie je, líčí vám v podstatě anarchii a nihilismus !

st.rec
13. 1. 2019 • 15:08

Zviditelnit se chtěl hlavně sudetoněmec nebo bavorský nácek a sorry,Brady sice přežil koncentrák,ale nebyl jediný.Jinak nevím o ničem záslužném a důvodu vyznamenání.

hejhej
13. 1. 2019 • 13:05

Opět, jak jinak stupidní název článku. Pan Brada byl kanadský občan ( i jméno si nechal změnit na Brady), nežil tady několik desítek let, neměl žádné zásluhy v našem státě. Proč měl dostat dostat vyznamenání, jenom proto, že se chtěl na starém pánovi zviditelnit jeho prasynovec Hermann ? A demokratická žumpa, včetně Krause v TV Prima měla důvod plivat na pana prezidenta. Odporní !!!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.