Před 26 lety vojín Šifalda vytáhl Petra z ledové řeky: Teď po něm pátrá! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Před 26 lety vojín Šifalda vytáhl Petra z ledové řeky: Teď po něm pátrá!

2019 Přemysl Šifalda
2019 Přemysl Šifalda (Foto archiv Přemysla Šifaldy, ara)

Už více než měsíc pátrá Přemysl Šifalda (46) z Prahy po chlapci, kterého jako voják základní služby vytáhl v roce 1992 v Písku z řeky Otavy. Klučinovi zachránil život a teď by rád věděl, jaký je jeho osud.

Výzva o hledání chlapce jménem Petr Boháč, kterému je nyní kolem třiceti let, se šíří internetem. Událost 11. dubna 1992 stala. Po hledaném chlapci ale jakoby se slehla zem. „Ten den jsem se šel na vycházku. Vzal jsem to přes nové sídliště Dukla a viděl dva malé kluky, jak si hrají u řeky. Najednou slyším křik, mami, on se topí. Bez rozmýšlení jsem pro něj skočil. Byl tam silný proud, kameny, navíc byla voda z tajícího sněhu na Šumavě pořádně ledová. Odtáhl jsem ho ke břehu, kde už mi pomáhali ostatní,“ popsal Aha! Přemysl Šifalda.

Tento dobový výstřižek z noviny odstartoval pátrání po zachráněném chlapci.


Za odvážný čin byl voják, který tehdy sloužil u spojařů, dokonce oceněn náčelníkem generálního štábu. O případu informoval i dobový tisk. A proč si na dávnou příhodu zachránce vzpomněl až nyní? „Před pár lety jsme se stěhovali a já narazil na schované výstřižky z noviny. Už tehdy jsem ho zkusil vyhledat, ale marně. Rád bych věděl jak se má, jak žije, jestli už má rodinu. Tak zkouším sílu sociálních síti, snad najdu nějakou stoupu,“ dodal Přemysl Šifalda.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.