Rozvod Jeffa Bezose (54) – zakladatele Amazonu a nejbohatšího muže historie: Zchudne rázem o 1,8 bilionu?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Rozvod Jeffa Bezose (54) – zakladatele Amazonu a nejbohatšího muže historie: Zchudne rázem o 1,8 bilionu?!

Zakladatel Amazonu Jeff Bezos s manželkou MacKenzie
Zakladatel Amazonu Jeff Bezos s manželkou MacKenzie (Profimedia.cz)

Zakladatel internetového obchodu Amazon se teprve nedávno stal nejbohatším člověkem planety (a novodobé historie), teď zas patrně trochu zchudne. Po 25 letech manželství oznámil Jeff Bezos rozvod. Stát ho může až 1,8 bilionu Kč!

„Jak naše rodiny a blízcí přátelé vědí, po dlouhé době milostného bádání a pokusného odloučení jsme se rozhodli se rozvést a nadále své sdílené životy vést jako přátelé,” oznámili společně s MacKenzie (48) na Twitteru. „I kdybychom tehdy věděli, že se po 25 letech rozejdeme, šli bychom do toho stejně,” tvrdí dokonce smířlivým tónem, ačkoli americká média ihned vytáhla informace, že si Bezos v průběhu odluky nabrnkl někdejší TV moderátorku a jejich sousedku z Beverly Hills Lauren Sánchez (49)! I ta se právě rozvádí..

Mají tři syny

Bezos i jeho žena studovali prestižní Princetonskou univerzitu, ale poznali se až v práci, v jedné newyorské investiční firmě. Do tří měsíců se zasnoubili a po dalším půlroce byla svatba. Brzy nato také firmu společně opustili a Jeff založil Amazon, tehdy jako pouhé on-line knihkupectví. Postupem času z něj ovšem udělal největší e-shop světa!
MacKenzie se stala jedním z prvních zaměstnanců, starala se o účetnictví. Od té doby se jim narodili tři synové, k nimž ještě adoptovali holčičku z Číny. Ví se o nich jen málo – třeba že ten nejstarší (cca 18) dostal Jeffovo prostřední jméno Preston...

Noviny i kosmická firma

Bezosův majetek předloni přesáhl metu 100 miliard dolarů (2,3 bilionu Kč), což se dosud povedlo jen Billu Gatesovi – a to jen na okamžik, díky výkyvu na burze. Od té doby Bezos přidal dalších 60 miliard, celkově se jeho majetek rozrostl na asi 3,6 bilionu Kč. Magazín Forbes jej proto označil za »nejbohatšího člověka moderní historie«. Vedle toho vlastní také prestižní deník Washington Post a se společností Blue Origin se účastní i závodů v dobývání kosmu. Turisty do vesmíru chce začít vozit už letos.

Všechno napůl

Neví se, zda či jakou mají předmanželskou či jinou smlouvu. Bez ní by podle zákonů státu Washington připadla manželce polovina jmění vydělaného od svatby, což je až 1,8 bilionu Kč! Stala by se pátým nejbohatším člověkem světa. Do čela žebříčku prcháčů by se vrátil Bill Gates.

Knihy k miliardám

MacKenzie se zatím vrátila k původní profesi spisovatelky. Oba její romány se prodávají víc než slušně, ale pochopitelně jsou jen zlomečkem příjmů z manželova podnikání...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.