Zloděj ukradl kila vltavínů | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Zloděj ukradl kila vltavínů

Zelený vltavín je »doma« v jižních Čechách.
Zelený vltavín je »doma« v jižních Čechách. (foto ara)

Několik kilogramů vzácných vltavínů ukradl zloděj z  domu na Českobudějovicku. Krádež se sice stala už před časem, policisté o ní ale informovali až nyní. Zatím totiž nemají žádnou stopu, která by vedla k pachateli.

„Zloděj se do domu vloupal a celý ho prohledal. Ukradl větší množství vltavínů uložených v plastových krabičkách. Vzal i sportovní tašku, ve které zřejmě minerály odnesl,“ řekl policejní mluvčí Milan Bajcura. Škoda přesáhla 161 tisíc. „Policisté provedli šetření na místech eventuálního prodeje minerálů. Více by mohli vědět sběratelé, účastníci burz, případně svědci, kteří mohli někoho podezřelého zahlédnout v Homolích v Korosecké ulici, kde se krádež stala. Stačí zavolat na linku 158,“ vyzval Bajcura.

Víte, že...

...vltavín je tektit, který byl objeven v jižních Čechách kolem řeky Vltavy? Jihočeský vltavín je známý zelenou barvou. Jeho původ je zřejmě spjatý s dopadem meteoritu. Jeho stáří se odhaduje na téměř 15 milionů let. Cena stále vzrůstá, nyní se pohybuje u těch nejkrásnějších kusů až kolem tisícikoruny za gram.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.