Česko zasypal sníh! Doprava na horách kolabovala | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Česko zasypal sníh! Doprava na horách kolabovala

Dálnice D1 zkolabovala už ve středu odpoledne. Kolony dosahovaly desítek kilometrů. Řidičů nepomohlo ani to, když sjeli na objízdné trasy.
Dálnice D1 zkolabovala už ve středu odpoledne. Kolony dosahovaly desítek kilometrů. Řidičů nepomohlo ani to, když sjeli na objízdné trasy. (Blesk:Jiří Čada)

Začátek roku 2019 přinesl do Česka sníh. Zatímco v nížinách spadlo pár vloček, na horách kvůli sněhu kolabovala doprava. 

Nejhorší situace byla na silnici z Božího Daru na Klínovec v Krušných horách. Kvůli chumelenici a silnému větru řidiči nemohli dál pokračovat v cestě a museli čekat, až se nečas přežene. Problémy ale byly i jinde. Hlavní silnici z Tanvaldu do Harrachova na Liberecku zablokoval havarovaný kamion. A klouzalo to na horských cestách po celém Česku.


Počasí komplikovalo život i milovníkům zimních sportů. Řada skiareálů musela zastavit vleky. „Do hor by se neměli vydávat ani příznivci běžeckého lyžování, tratě jsou zaváté a mohly by na ně padat stromy,“ uvedla Iva Králová z infocentra v Božím Daru. Sněžení bude ještě pokračovat nejméně do konce týdne, ale postupně se bude oteplovat.

Jak bude?
Dnes: polojasno a místy sněhové přeháňky, silný vítr, den –4 až 0 °C, na horách –7 °C.
Zítra: oblačno, místy sněhové přeháňky, v nížinách déšť, noc –8 až –4 °C, den –3 až +1 °C.
Sobota: zataženo, déšť se sněhem nebo sněžení, noc –2 až +2 °C, na východě až –5 °C, den 1 až 5 °C.
Neděle: zataženo až oblačno, místy sněhové přeháňky, noc –3 až +1 °C, na západě kolem +2 °C, den –2 až +2 °C, na západě místy až 4 °C.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.