Bujarý Silvestr se Zátopkem: Legenda přišla o peněženku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Bujarý Silvestr se Zátopkem: Legenda přišla o peněženku!

Emil Zátopek (†78).
Emil Zátopek (†78). (Foto Aha! – Slávka Červená, ara)

Dvojnásobně slavil poslední den starého roku Josef Tománek (80) z Buchlovic na Uherskohradišťsku. Loučil se se starým rokem a zároveň měl i 80. narozeniny. Místo dortu dostal kus své oblíbené domácí slaniny.

„Když jsem byl mladý, tak mě mrzelo, že dvě velké oslavy připadají na jeden den a o jednu přicházím,“ umíval se senior. Ten měl pořádný důvod přiťuknout si s manželkou Ludmilou (77). Zahájili už 56. rok společného života.



Domů za svítání
Oba manželé vzpomínali, jak každoročně chodívali na místní silvestrovské zábavy. „Ty oslavy byly vynikající. Domů jsme chodili za svítání. Koncem šedesátých let tam byl i Emil Zátopek (†78). Jeho žena Dana z Buchlovic pocházela,“ zavzpomínal dlouholetý sportovec.

Ztracené peníze
Josef přidal i veselou historku: „Když měl Zátopek platit, zjistil, že nemá peněženku. Vypadalo to, že mu ji někdo z nás ukradl. Vše se ale vysvětlilo. Z kapsy mu vypadla a zapadla za radiátor, u kterého seděl.“

Nadšený fotbalista i hokejista
Josef Tománek za dobrou kondici vděčí i sportu. Hrával fotbal za TJ Buchlovice, bavil ho i hokej. Život měl pestrý i pracovně. Dělal na šachtě, stavěl v Libyi, ale nejdéle se věnoval učňům v učilišti Dopravních staveb Olomouc. „Vychoval jsem jich na pět stovek,“ pochlubil se. A jeho velké přání? „Zdraví a ještě se jednou podívat do západní Kanady, kde žije dcera Alenka (53) s vnoučaty,“ odpověděl.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.