S ČERTY NEJSOU ŽERTY: Tajná láska na place! Do Dlouhého se zabouchla... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

S ČERTY NEJSOU ŽERTY: Tajná láska na place! Do Dlouhého se zabouchla...

Vladimír Dlouhý jako Petr Máchal v pohádce S čerty nejsou žerty
Vladimír Dlouhý jako Petr Máchal v pohádce S čerty nejsou žerty (Foto Blesk – Petr Novotný a archiv Blesku)

Mezi divácky nejoblíbenější pohádky patří bezesporu ta s názvem S čerty nejsou žerty z roku 1984. Co prozradil filmový historik z jejího zákulisí? Budete se divit!

„Blonďatouprinceznu Adélku nakonec hrála Monika Pelcová, která se nedostala na DAMU a pak už se v žádném filmu nikdy neobjevila. Nakonec ji předabovala Naďa Konvalinková. Monika Pelcová, a to je další zajímavost, se při natáčení zamilovala do kolegy Vladimíra Dlouhého," prozradil filmový historik Pavel Taussig (69) v magazínu MfD. To ale není zdaleka všem překvápkům konec!

„Lucifera měl hrát Jiří Sovák, ale nemohl a počítalo se s Milošem Kopeckým," překvapuje historik  ohledně obsazení role Lucifera, kterého nakonec bravurně ztvárnil Karel Heřmánek (71). „Režisér Hynek Bočan si vymyslel, že výtvarně muselo být vše do černa, takže trval i na černých koních, ale ty se nepovedlo sehnat. Přebarvili tedy hnědáky - a jak na potvoru začalo pršet a barva z nich stekla, takže se muselo přetáčet," dodává Taussig. 



Přečtěte si
chyba.tretiho.uctu
1. 1. 2019 • 17:32

holka měla štěstí, že si toho vochlastu nakonec nevzala,

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.