Jiřina Bohdalová a kauza s obrazy: Je to diletantská kopie! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Jiřina Bohdalová a kauza s obrazy: Je to diletantská kopie!

Dočká se Jiřina Bohdalová zadostiučinění?
Dočká se Jiřina Bohdalová zadostiučinění? (Foto: Marek Pátek)

Není to obraz hodný milionu, ale jen napodobenina, která nestojí za víc než dva tisíce! To řekl u soudu znalec Petr Pavliňák o obrazu Jiřiny Bohdalové (87), jehož autorem měl údajně být Emil Filla (†71).

Obraz Zátiší s pohárem, dýmkou a hroznem vína by měl hodnotu přibližně 960 tisíc korun. Pokud by tedy jeho autorem byl Emil Filla, jak si to myslela herečka Jiřina Bohdalová, když jej kupovala od svého bankéře Radka Pokludy (46).

Znalec Petr Pavliňák ho ale včera u soudu ztrhal! „Nejedná se o originální dílo. Užití strukturálního materiálu je nadměrné, u Filly není běžné, aby byla tak výrazná plastická struktura,“ popisoval své závěry.


Další znaky podle něj jsou neodpovídající signatura a fakt, že je namalován na obyčejnou, nikoliv malířskou lepenku. „Podmalba s kresbou působí až diletantsky,“ dodal. Jinak ale podle něj jde o zdařilejší napodobeninu, která však má hodnotu jen použitých materiálů, maximálně dva tisíce korun.

Herečka přitom za tři obrazy Filly, Jana Zrzavého a Jana Slavíčka zaplatila 5,5 milionu korun, které žádá zpět!

Jiřina Bohdalová: Do kina už nechodím, filmy sleduji jen z gauče!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.