Pekelný týden na D1 | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Pekelný týden na D1

Mladá řidička zemřela při nehodě u Kozolup.
Mladá řidička zemřela při nehodě u Kozolup. (HZS PK)

Noční můra řidičů, dálnice D1, minulý týden »předvedla«, co všechno se tady může odehrát. Ve středu a ve čtvrtek byla naprosto neprůjezdná, řidiči zde trčeli v mnohahodinových kolonách. O víkedu se zde odehrála hromadná nehoda deseti automobilů se škodou 1,5 milionu a na místě zemřel řidič.

Středa, Čtvrtek
Velkou dávku sebezapření a nervy jako špagáty si od řidičů jedoucích po dálnici D1 vyžádal uplynulý týden. Dva dny prostě dálnice »nejela«. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), ministr dopravy Dan Ťok (ANO) a kamioňáci se hádají, kdo situaci zavinil, ostatní budou mít stále v živé paměti kolony s délkou až 38 kilometrů, ve kterých se stálo i 14 hodin.


Sobota
V sobotu večer to vypadalo, že situace se opakuje! Policisté museli totiž »dé jedničku« obousměrně zcela uzavřít kvůli hromadné nehodě deseti aut. Na 23. kilometru se ve směru na Brno před 22. hodinou večer s náklaďákem převážejícím dva osobáky střetl osobní vůz. Náklaďák skončil v protisměru, tam došlo ke kolizím s dalšími auty. Policie pak musela na tři hodiny zastavit provoz. Záchranná služba na místo nakonec pro naštěstí nezraněné posádky a sedm řidičů nabouraných vozů vyslala i velkokapacitní vůz Golem.

Neděle
A včera ráno se pak na D1 ve směru na Prahu dokonce umíralo! Na 168. km dálnice narazil do kamionu jedoucího před ním řidič (†38) volkswagenu. „Byl na místě mrtvý,“ řekla policistka Kamila Haraštová.

O víkendu 6 mrtvých!
Smutné Vánoce čekají rodiny, jejichž blízcí zahynuli při víkendových nehodách na Plzeňsku a jižní Moravě. Zemřelo šest lidí. První nehoda se stala v sobotu pozdě večer u Koutu na Šumavě. Řidič dostal smyk, vjel do protisměru a narazil do stromu. „Vozidlo bylo i s cestujícími odraženo do potoka, kde zůstalo střechou pod vodou,“ uvedla policejní mluvčí Iveta Kořínková. Dva muži (†25 a †21) zemřeli na místě. Jeden ze zraněných, mladík (†22) nepřežil převoz do nemocnice. O pár hodin později skončila s autem na střeše i řidička (†26) u Kozolup. „Vážným zraněním na místě podlehla,“ dodala Kořínková. Dva lidské životy vyhasly včera brzy ráno také na zmrzlých silnicích jižní Moravy. Mezi Veselím nad Moravou a Blatnicí napálil na rovném úseku do stromu řidič (†35) v bavoráku. Muž zemřel v sanitce. O hodinu později narazil na 168. km dálnice ve směru na Prahu do kamionu jedoucího před ním řidič (†38) volkswagenu. „Byl na místě mrtvý,“ řekla policistka Kamila Haraštová.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.