Hvězdná Pavla Tomicová (56): Jak jí StarDance změnila život | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Hvězdná Pavla Tomicová (56): Jak jí StarDance změnila život

Pavla a Marek. Nezlomní, nezdolní, živelní! Tenhle pár byl ztělesněním vůle, energie, radosti a vtipu!
Pavla a Marek. Nezlomní, nezdolní, živelní! Tenhle pár byl ztělesněním vůle, energie, radosti a vtipu! (Foto – ČT, Showpix.cz, ara)

V přímém přenosu kvůli ní zachrochtal známý režisér! Blahem. Mívá nejdelší potlesk, nejvíc plyšáků na parketu. A vysílá tolik pozitivní energie, že ji přirovnali k dalajlámovi. Mocně fascinuje televizní národ, takže ji divácké hlasy vynesly až do finále Star- Dance. Herečka Pavla Tomicová (56) nemá figuru baletky, ale přesvědčí vás, že je hvězda, dáma, královna. A teď už také víte, že tanec je pro každého…

Během deseti týdnů se stala fenoménem. Lidé jí fandili, přestože porota nezřídka připomněla, že sice málo tančí, ale zato se dobře pohybuje a dohání špatné kroky příběhem a šikovnou choreografií.

1.  Večer: Pavlo, půjdete daleko
Vběhla na parket jako lavina, její ča-ča byla uhrančivá. Proklamovala, že tančit neumí, ale bere soutěž jako obrovskou výzvu. „Manžel si stěžoval, že nic nedělám. A teď to má, stala se ze mě vrcholová sportovkyně,“ supěla spokojeně. Pravda, Ondřej Malý (52), také herec, ujede na kole sto kilometrů po obědě, aby mu vytrávilo. Když Pavlu učil lyžovat, chtěl, aby byla dokonalá, až zahodila lyže do kouta a se sportem skoncovala. „Váš tanec je energie, vášeň, tam je všechno. Já chrochtám blahem,“ pěl ódy porotce Radek Balaš. Později dokonce v přímém přenosu dlouze a procítěně na důkaz toho, že to myslí vážně, zachrochtal. „Připravte se, Pavlo, že dojdete hodně daleko,“ předpověděl. A pan Malý seděl večer co večer v hledišti, bulel místy jak želva a sledoval, jak se mu jeho velká milovaná žena mění před očima. A také ostatní porotci byli u vytržení. „Vy jste jediná tanečnice, která zakryla velmi dynamického Marka,“ chválil Zdeněk Chlopčík. Tohle byl od produkce skvělý tah. Pavla, ač dáma v pravém smyslu slova, dala soutěži »koule«, na požádání udělá show, že si kecnete na zadek, smějete se a pak smeknete. A diskuze o zvedačkách dávaly naději všem plnoštíhlým. „Zatím nepřipadají v úvahu, ale tak bych si přála aspoň jednou letět vzduchem. Ale zatím jen šoupeme. Říkám tomu šoupačka, jako když stěhujete nábytek.“ Marek Dědík, dobře stavěný tanečník, jí tzv. nesenou figuru nicméně slíbil. „Zhubneš pár kilo a půjde to, uvidíš.“ Přidal v posilovně a také honil milou Pavlu po zkušebně jako nadmutou kozu. „Marečku, když já mám potíže s točením. Od dětství je to můj problém. Zvracím. Asi budu první, kdo se v přímém přenosu pozvrací,“ strachovala se.

2. Večer: Vy tančíte srdcem!
Moderátor Marek Eben to po valčíku rozčísl: „Nemusíte vážit padesát kilo. Stačí, když diváka přesvědčíte, že vážíte…“ A v tu chvíli už Češi věděli, že tohle bude jejich hvězda. Česká tancovačka je přece o přešlapování. A Pavla přešlapovala tak elegantně. I tu točku nakonec zvládla. Marek Dědík vymýšlel choreografie vyhovující jejím limitům. A když se stala chybka, jedině roztomilá… „Když se tahle hmota vychýlí, tak Marek to má strašně těžký posbírat,“ líčila sebekriticky a nešetřila obdivem k partnerovi. „Jedině Marek mě unese, to by jiný nezvládl. Také mi řekl, ať se nestydím odhalit kolínka, to mi také chlapi neříkají,“ chechtala se. Její smích je nakažlivý. A upřímný „Vy tančíte srdcem!“ připomněl porotce Václav Kuneš. „Jste důkaz toho, že může tancovat i normální žena, nejen ty čtyřicetikilové holky z magazínů,“ smekla Tatiana Drexler. Porota pak vydala body. Hezky o Pavle mluvila, ale hodnotila nízko. „Tři šestky? To je ďábelské číslo, to berem,“ radovala se.

3. Večer: Baba neposedí v koutě
Na programu byl jive, Pavla byla v kondici a na závěr šlágru Dívka v rytmu zrozená zvedla Marka do náručí. Byla první, kdo z páru provedl znamenitou zvedačku. Tanec potřebuje kromě výkonů a elegance i komiku. A tohle bylo ono. „Pojmeme to jako lehkou grotesku,“ slíbili si a do puntíku splnili. „Já byla úplně předržená, než jsem tam vlítla,“ zářily jí oči. A vysvětlila, že na osmou večer je prostě nastavená z divadla. Tréma jde stranou, jde se na to. „Mělo to začít jako – Bejby, nesedej v koutě, ale vypadalo to spíš jako – baba, neposedí v koutě,“ vysvětlila úvod choreografie, kdy seděla v hledišti a Marek ji vyzval k tanci. „Proč jsem se roky zbytečně učila tančit? Teď vidím, že takhle to stačí, a je to skvělý,“ chválila Drexler. "Myslím, že kategorii 55 let plus jsem už vyhrála,“ smála se dál herečka.

Celý článek si můžete přečíst v tištěném vydání nedělního deníku Aha!

O svém vstupu do StarDance
„Hned mě napadla myšlenka, že je tohle životní výzva. A je tu i bonus oproti tanečním. Nemusím se bát, že pro mě nikdo nepřijde. Mám i příležitost trošičku zhubnout. Budu bojovat sama se sebou a nebude to lehký boj. Občas to bolí, občas padnu… Ale držím si pozitivní náladu.“

První muž byl gay
První manželství Pavle nevyšlo, ale aspoň má s bývalým mužem syna Adama (24). „Deset let jsem žila s fajn kamarádkou. Manžel byl homosexuál a sám se s tímto faktem těžko srovnával. Tehdy mi řekl, že mě měl tolik rád jako člověka, že ho to zmátlo, že si myslel, že to půjde,“ řekla v rozhovoru Blesku před čtyřmi lety. Dnes si Adam libuje, že má dva táty. Herce Ondřeje Malého přijal za svého otce. Pavla Tomicová řešila své trable vztahem s hereckým kolegou tak dlouho, až se z toho zrodila láska a později i dcera Anežka (17).

Tomicová z StarDance: Už nosím o dvě čísla menší oblečení!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.