Smrt pumpařky (†58) v Nelahozevsi. Varování psychologa: Vraždil nebezpečný psychopat | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Smrt pumpařky (†58) v Nelahozevsi. Varování psychologa: Vraždil nebezpečný psychopat

Na benzince, kde se vražda stala, lidé zapalují svíčky.
Na benzince, kde se vražda stala, lidé zapalují svíčky. (Foto ara)

Nebezpečný jedinec, pro něhož lidský život nemá cenu! Vraždí, jako když »zašlápne brouka«. Takový je podle odborníků zabiják, který v pondělí nad ránem na benzince u Nelahozevsi na Mělnicku popravil čerpadlářku Janu Š. (†58).

Vešel, natáhl zbraň a bez nejmenšího zaváhání vypálil. Janě Š. tak nedal žádnou šanci na přežití. Proč vůbec zabíjel? „Pachatelem je člověk, který jeví všechny známky sociopatie. Dříve se jim říkalo psychopati. Člověk s poruchou vztahů, pro kterého život druhého nemá naprosto žádnou cenu. Vraždí, jako kdyby zašlápl brouka,“ řekl Blesku psycholog Jiří Novák. Není to prý nemoc, ale stav. „Člověk se tak narodí, žije a zemře. Čin kdykoli zopakovat, ale nikdy se nenapraví,“ tvrdí Novák.

Vraždil feťák?

Vrah a jeho komplic jsou stále na útěku a lidé z okolí umírají strachy. Mají za to, že pachatelé jsou lidé z jejich okolí, kteří Janu Š.třeba i znali, a proto musela zemřít, aby je nemohla udat. „Na okraji Kralup, Slaného, ale i jinde, je spousta starých opuštěných baráků. Stahují se tam nejrůznější existence a většinou feťáci,“ řekla Aha! žena, která oběť brutální vraždy znala.

Kriminalisté rozhodně neberou strach lidí z okolí na lehkou váhu. „Existuje několik vyšetřovacích verzí a možnost, že pachatelem je někdo z okolí, patří mezi ně,“ potvrdil mluvčí středočeské policie Zdeněk Chalupa.

Zdrcení kolegové pumpaři

Spolupracovníci Jany Š. jsou zdrceni. „Stalo se obrovské neštěstí, já se z toho ještě úplně nevzpamatoval,“ řekl tn.cz majitel benzinky Zdeněk Tetour, jhehož firma provozuje dvě čerpací stanice. „Sem tam někdy někoho přepadnou, žádný případ ale neskončil takto tragicky,“ dodal.

Milá a usměvavá

Jana Š. pracovala na čerpací stanici přes šest let. „Byla vždycky usměvavá a dobře naladěná. Mnoho lidí jezdilo na benzinku jenom kvůli ní,“ popisovala Aha! sousedka zavražděné ženy.

Poprava za 40 vteřin

Dvojice pachatelů v rukavicích a s černými kuklami přes obličej vtrhla do prodejny benzinky v pondělí po půl třetí ráno. Jeden z nich na Janu Š. vystřelil a na místě ji zabil. Lupiči pak s kořistí cigaret a pár drobných uprchli přes pole a podchodem pod tratí se dostali k silnici, kde na ně zřejmě čekal další komplic s autem. Policisté vyzývají případné svědky, aby zavolali na linku 158.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.