Pytlácký gang řádil na Vysočině: Vyzbrojení jako komando! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Pytlácký gang řádil na Vysočině: Vyzbrojení jako komando!

Upravená malorážka z brněnské zbrojovky.
Upravená malorážka z brněnské zbrojovky. (Foto Policie ČR)

 Řádili v lesích na Vysočině, jak černá ruka. Podomácku vyrobenými a upravenými zbraněmi trojice pytláků (38 až 48) lovila zvěř. Minulý týden spadla klec a pachatele na různých místech Jihlavska zadrželi příslušníci policejní zásahovky. 

Svou nekalou živnost provozovali pytláci na Vysočině a jihu Čech řadu měsíců. Jeden z trojice měl být dokonce myslivcem a svým dvěma zbylým komplicům opatřoval munici.


Lovili v noci

Auty pytláci převážně v noci vyjížděli do předem vytipovaných míst, kde pod rouškou tmy lovili. Často stříleli přímo z aut ze zbraní opatřených tlumiči. Trojici pytláků teď hrozí až pět let vězení. „Jsou stíháni nejen pro nedovolené ozbrojování a pytláctví, ale pro i krádeže,“ dodal šéf hospodářské kriminálky Miloš Dáňa.

Až na 100 metrů

Policisté teď zjišťují, kdo zbraně, které při domovních prohlídkách zabavili, vyrobil a upravil. „Jedna ze zbraní je upravená malorážka z brněnské zbrojovky s uříznutou hlavní a se závitem na podomácky vyrobený tlumič výstřelu,“ identifikoval pušku Zdeněk Fábry z jihlavské firmy GunSmith-Trade. Díky puškohledu podle něj pytlák mohl touto zbraní zvíře střelit na vzdálenost až 100 metrů.

Dostřelovací pistole 
Další zbraň je zřejmě kopií americké zbraně. „Vypadá to jako americká dostřelovací pistole lovné zvěře Tomson Contender s termovizí, ale tohle je její jednoranná kopie vyrobená někde doma,“ řekl Fábry s tím, že jinak jde o skvělou práci. Zbraň je určená především k dostřelu poraněné zvěře.

Upravená malorážka z brněnské zbrojovky.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.