Herecká hvězda v bolestech. Jana Štěpánková: KREVNÍ SRAŽENINA NA PLICÍCH! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Herecká hvězda v bolestech. Jana Štěpánková: KREVNÍ SRAŽENINA NA PLICÍCH!

Herečka leží ve vinohradské nemocnici.
Herečka leží ve vinohradské nemocnici. (Blesk – Marek Pátek , archiv Divadla na Vinohradech)

Trápí ji plíce! Její kolegové si v těchto dnech připomínají čtyřicáté výročí od prvního vysílání Nemocnice na kraji města a vypráví si veselé historky. Jana Štěpánková (84) alias doktorka Králová leží v nemocnici s těžkým zápalem plic. „Nevím, jesli se z toho vylížu,“ řekla Aha! smutně. 

„Je mi opravdu moc špatně,“ pokračovala stěží do telefonu a bylo znát, že každé slovo ji činí potíže. „Moc ráda bych k Nemocnici mluvila, vždyť je to kus mého života a jedna z nejmilejších prací, kterou jsem v životě měla. Je mi ale tak mizerně, vždyť to slyšíte, že to nedokážu. Je mi to líto,“ sípala legendární herečka, která podle informací Aha! leží ve Vinohradské nemocnici nedaleko svého domova.

„Teploty naštěstí nemám, ale to víte zápal plic je zápal plic. A v mém věku? A ještě k tomu mám sraženinu na plicích. Nevím, jestli to bude někdy dobrý a kdy. Jsem z toho vážně nešťatná. Ale starají se tu o mě opravdu bezvadně. A už musím končit, zmáhá mě to,“ rozloučila se Štěpánková.

Sraženina v plicích

Krevní sraženina se nejčastěji vytvoří v žilách dolních končetin a pánevních žilách. Toto onemocnění se nazývá hluboká žilní tromboza a v plicní embolii se může vyvinout uvolněním krevních sražením s vmetením po směru toku krve do plicního řešiště s jeho následným ucpáním. (zdroj fnol.cz)



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.