Dohnala vás loňská půjčka na Vánoce? Zbavte se jí a letos to zkuste bez ní! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Dohnala vás loňská půjčka na Vánoce? Zbavte se jí a letos to zkuste bez ní!

 (pujcka.co)

Vánoce se nezadržitelně blíží a vy se ještě potýkáte s půjčkou z loňska? Dárky svým blízkým jste pořídily na dluh a ten stále není splacený? Je nejvyšší čas s drahou půjčkou skoncovat a letos na půjčky zapomenout. Co když to ale jinak nejde?

Chcete si užít klidné a bezstarostné Vánoce, a tak si na koupi dárků prostě půjčíte. Ano, o svátcích bude ve vaší rodině jistě vládnout pohoda, jenže hned na nový rok začne řehole a možná se vás nepustí ani do dalších Vánoc.

Loňské vánoční půjčky začněte splácet u levnější konkurence

V loni jste si potřebovali rychle a jednoduše půjčit. Jedna rychlá půjčka se ihned namanula, a tak jste díky ní všechny dárky pořídili. Jenže dnes ji stále splácíte a podmínky už vám dávno nejspíš vůbec nevyhovují. Převeďte ji ke konkurenci. Půjčku refinancujte a získejte lepší podmínky pro splácení.

Jestliže jste si v průběhu roku nasekali další dluhy, pak vám pomůže konsolidace. Díky ní si sloučíte všechny půjčky do jedné. Získáte tak nové podmínky pro splácení a nižší poplatky. Sloučit můžete nejen spotřebitelské půjčky, ale i kreditní karty a kontokorent.

S konsolidací a ani s refinancováním neotálejte. Čím dříve si nižší úrok vyjednáte, tím více vám zbude na letošní Vánoce. Navíc obě bankovní služby vám nabídnou i možnost navýšení půjčené sumy. S touto možností ale nakládejte velmi opatrně, ať vám za rok zas nechybí hotovost a neřešíte ještě větší finanční problémy. Vítat exekutora na Štědrý den byste jistě nechtěli.

Vánoce na dluh? Jedině na nezbytnosti!

Co když ale ani letos nemáte na dárky? Další půjčka by mohla být pro vás cestou do pekel. Když už je to nutné, pak by úvěr měl být sjednán na něco, co skutečně potřebujete jako například pračka nebo lednička. V žádném případě si nepůjčujte na mobilní telefon za desetitisíce, luxusní dovolenou nebo nový automobil. To vše můžete buď oželet, nebo pořídit v levnější verzi.

Pokud není jiné řešení, pak zapomeňte na vysoké sumy a dlouhou dobu splatnosti. Raději volte krátkodobý úvěr, malou půjčku před výplatou nebo mikropůjčku. Právě díky těmto typům úvěrů si můžete půjčit třeba jen 1 000 Kč. Menší sumu rychleji splatíte a méně přeplatíte. U spotřebitelských půjček je obvykle nutné půjčit si minimálně 5 000 Kč a více.

Půjčovat si na vánoční dárky je samozřejmě nesmysl, přesto si každoročně tisíce Čechů úvěr sjedná. Předtím než si i vy půjdete pro dárky na dluh, ujistěte se, že není jiné cesty. A hlavně pamatujte, že Vánoce nejsou jen o dárcích, mnohem důležitější je, že se sejdete s blízkými a užijete si pohodu a tu jedinečnou kouzelnou atmosféru.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.