Vetřelec v ložnici Alžběty II.: Nemáte cigáro Výsosti?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Vetřelec v ložnici Alžběty II.: Nemáte cigáro Výsosti?!

Zloději v Buckinghamském paláci nepochodili
Zloději v Buckinghamském paláci nepochodili (EPA)

Nejdrzejší vniknutí do britského královského paláce 20. století má na svědomí nezaměstnaný výpitka jménem Michael Fagan. Do sídla impéria tenhle drzoun přitom vnikl hned dvakrát, přičemž nevynechal ani ložnici samotné královny!

V noci 7.června 1982 se Michael Fagan procházel kolem Buckinghamského paláce v centru Londýna. Měl už něco vypito a tak ho napadlo prozkoumat vnitřek samotného srdce anglické monarchie. Nejdříve přelezl třímetrovou zeď, pak vyšplhal na okapovou rouru a otevřeným oknem vlezl dovnitř. A přímo před pokojskou, která se vyleká a uteče. Fagan tedy nikým nerušen začal s prohlídkou paláce. „Spatřil láhev vína a protože měl k alkoholu kladný vztah, napil se. Napadlo ho, že je to laciné kalifornské čůčo," popsala jeho počínání žurnalistka Louise Hulland v televizním dokumentu Prima Zoom. Když vyžahl víno a nikdo nepřišel, ze sídla zase prostě odešel. Tím to ale neskončilo!

O pár týdnu později, přesně 9. července pak Fagan svou návštěvu v paláci opakuje. „Bylo sedm hodin ráno a on celou noc nasával," okomentovala jeho další vniknutí do nejstřeženější budovy v Británii média. Náhoda tomu chtěla, že vetřelec při své druhé procházce po bludišti chodeb otevřel dveře pokoje z nejdůležitějších. „Stojí před obrovskou postelí s nebesy. Odtáhl závěs a spatřil samotnou hlavu britského státu!" říká novinářka. 

„Královna se probudí, u postele stojí cizí chlap," šokuje dále Louise Hulland s tím, že rozespalá Alžběta hned stiskla knoflík tichého poplachu, který má u postele. Jenže alarm měl bohužel poruchu! Fagan si naštěstí chtěl se svou královnou jen pokecat. Když po zhruba deseti minutách konverzace požádá Michael královnu o cigaretu, ta duchapřítomně slíbuje, že mu pro ni zaskočí. Na chodbě přitom Alžběta II. naráží do komorníka a ten pak drzouna v její ložnici zadržel. 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.