Josef (82) a Milada (82) oslavili diamantovou svatbu: Založili kantorský klan! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Josef (82) a Milada (82) oslavili diamantovou svatbu: Založili kantorský klan!

1958  Ano si Josef a Milada řekli před 60 lety na zlínské, tehdy gottwaldovské radnici.
1958 Ano si Josef a Milada řekli před 60 lety na zlínské, tehdy gottwaldovské radnici. (Foto: ara)

Bok po boku vydrželi bývalí kantoři Josef (82) a Milada (82) Šimkovi ze Zlína proplouvat životem 60 let. A tak nyní v kruhu rodiny oslavili diamantovou svatbu.

Znali se ze Střední pedagogické školy v Kroměříži, kde chodili do stejného ročníku. Vzájemně se vnímali, ale jiskra zahořela až později. Po maturitě se jejich cesty se rozešly. On učil na Uherskohradišťsku a ona v tehdejším Gottwaldově.
„Moje první místo bylo v trojtřídce v Ořechově a pak v Boršicích. A odtud jsem jí poslal pozdrav. Pohled. Ona odpověděla. A když jsem pak šel na vojnu a měl opušťák, sešli jsme,“ vzpomenul pan Josef. Coby manželé pak působili v Jankovicích, kde Šimek řediteloval. „Byly to pěkné roky. A vždy prvního září na to vzpomínám a jsem trochu smutný,“ přiznal »ženich«.

Učí celá rodina
„No vždycky mezi námi nebyl soulad, ale oba máme šťastnou povahu,  že si dokážeme odpustit. Je nutné vždy najít způsob, aby to zase pokračovalo,“ shodli se manželé. Společně vychovali tři dcery a kromě nejstarší Milady (58), která pracuje na Akademii věd, jsou Ivana (56) s manželem a Jitka (54) také kantoři. A co víc, do učitelského klanu se už zařadila i vnučka Katka (25).

Manželé jsou stále fit a při oslavě diamantové svatby je dcery překvapily dortem s dobovou fotografií.

 

Významné výročí si připomenuli v kruhu nejbližších.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.