Ged Maloney pokřtil videoklip k písni Hard Life | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Ged Maloney pokřtil videoklip k písni Hard Life

Křest proběhl v pražském klubu FreeMasonic v Týnské ulici.
Křest proběhl v pražském klubu FreeMasonic v Týnské ulici. (Foto – Mirek Vídeňský)

V pražském klubu FreeMasonic v Týnské ulici to nedávno pořádně tepalo! Zpěvák a baskytarista Vilém Čok, Peter Freestone (byl mimo jiné osobním tajemníkem Freddieho Mercuryho ze skupiny Queen) a bubeník Jiří Hrubeš, jenž v současné době žije a spolupracuje s Janou Uriel Kratochvílovou, tam pokřtili Hard Life, tedy nový klip zpěváka a hudebníka Geda Maloneye. Vilém Čok si ve zdařilém dílku dokonce zahrál barmana!

Ged Maloney v současné době jezdí po českých koncertních pódiích s kapelou So Fine ve složení: Ondřej Toul (kytary a vokály), Rostislav Máca (baskytara) a Miloš Novák (bicí). Před časem absolvoval i několik vystoupení s Miroslavem Žbirkou. V květnu se probojoval do finále autorské soutěže Carpathia Festival v polském Řešově a úspěchy sklízí i na Slovensku, v Německu a Rakousku. Klip Hard Life bude nasazen například do prosincového vysílání Rockparády na stanici Rebel 2. Ged se narodil v Christchurchi na Novém Zélandu, ale vyrostl v anglickém Runconu poblíž Liverpoolu.

Zde také začal ve svých 13 letech hrát na kytaru a klavír. Působil v různých skupinách, se kterými procestoval celou Anglii. Ged spoluzaložil skupinu Pulse, s níž nahrál album. S Pulse pravidelně vystupoval v klubu Cavern, který v 60. letech proslavili Beatles (ostatně uváděli tam především jejich písně). Hráli rovněž na festivalech v Berlíně a Dublinu. Ged vystupoval i sólově – jako předskokan kapely Shed 7 a také zpěváka Glenna Tilbrooka ze skupiny Squeeze.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.