Senior (81) vjel do protisměru a pak... Spletl si pedály! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Senior (81) vjel do protisměru a pak... Spletl si pedály!

V protisměru a v příkopu. Hromadná kolize pak zablokovala dálnici D6.
V protisměru a v příkopu. Hromadná kolize pak zablokovala dálnici D6. (Foto PČR, HZS )

Tenhle řidič (81) je postrachem českých silnic! Hromadnou nehodu, která zablokovala dálnici D6, odstartoval roztržitý senior. Ten jel půl kilometru v opačném směru po dálnici. Když se chtěl otočit, způsobil naprostý zmatek.

Kolize začala v okamžiku, kdy důchodce (81) najel na dálnici D6 ve směru od Sokolova na Karlovy Vary do protisměru. Chybu si uvědomil až po půl kilometru. Chtěl se otočit, ale při manévru si spletl pedály, částí vozu vyjel mimo vozovku a skončil ve svahu.



Auta i motorka
Šofér (28), který jel právě kolem, zastavil, vystoupil a chtěl varovat ostatní. Vstoupil přitom do pravého jízdního pruhu. „V tom okamžiku zde projížděl v hyundai řidič (27). Ten ve snaze zabránit střetu strhl řízení vozidla vlevo. V levém pruhu se střetl se škodovkou, kterou řídil muž (66),“ popsala rychlý sled událostí policistka Zuzana Týřová.

Vyvázli živí

Dechové zkoušky ukázaly, že účastníci neuvěřitelného silničního karambolu řídili střízliví. Jejich andělé strážní se zřejmě pořádně zapotili. Jako zázrakem totiž vyvázli všichni z bouračky bez zranění. Celková škoda na jejich vozidlech však byla odhadnuta na 250 000 korun.

Jinde se ale bohužel umíralo...
Maminka (†23) domů nedojela
Tři mrtví a tři zranění – taková je bilance úterní srážky osobáku s nákladním autem a dodávkou u Hořic na Českokrumlovsku. Zemřela při ní čerstvě vdaná Veronika (†23), které se před pár měsíci narodila dcerka. Nepřežili ani dva její spolujezdci – dívka (†17) a mladík (†19), třetí je v nemocnici. Kdo z nich řídil, policie zjišťuje. Podle ní nejspíš osobák nedal přednost náklaďáku a náraz ho odhodil do protisměru. Řidič nákladního vozu i dodávky utrpěli lehká zranění.

Hořící (†42) sjel do potoka
Kvůli nešťastné lásce se rozhodl zemřít slovenský řidič (†42) v Horní Brusnici na Trutnovsku. Ve středu po poledni se v kabině osobního auta polil hořlavinou, zapálil se a poté s vozem sjel z mostu po svahu do potoka. Těžce popáleného muže transportoval vrtulník do hradeckého špitálu, kde o několik hodin později zemřel.

Zabil čtyři lidi v osobáku
Osudová chyba řidiče (60) náklaďáku stála ve čtvrtek na Písecku život tří žen (†54, †76, †81) a mladíka (†22). Čtveřice jela v octavii, které šofér vozu Iveco nedal na přehledném, rovném a víceproudém úseku silnice I/4 u Drhovle při odbočování vlevo přednost a vjel octavii do cesty. Náraz byl tak silný, že utrhl kabinu náklaďáku. Z octavie zůstala hromada plechu. Škoda přesáhla 480 tisíc korun. Lehce zraněnému viníkovi hrozí až šest let vězení.

Bývalý manažer sester Elefteriadu Aleš Sigmund (†74):
V plné rychlosti najel do stromu!
Jízda autem mu byla osudná. Skladatel a bývalý manažer sester Elefteriadu Aleš Sigmund (†74) se ve středu domů nevrátil. Jeho život vyhasl na Příbramsku u Klučenic. Stříbrnou Toyotou to v plné rychlosti napálil přímo do stromu, neměl šanci přežít. Přestože mu kolemjedoucí řidiči okamžitě poskytli pomoc, přivolaný lékař Záchranné služby konstatoval smrt. „Přes veškerou snahu se nepodařilo řidiče zachránit,“ řekla Petra Effenbergerová, tisková mluvčí Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje. „Nějak mě opustila slova...“ posteskla si na sociální síti zdrcená Martha Elefteriadu (72), která díky Alešovi od roku 1970 zpívá se svou sestrou Tenou (70). Napsal pro ně např. hit Od zítřka máme dovolenou.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.