Štěňátka vyhodil na pole, aby je sežrala divá zvěř. Tyran dostal podmínku a před soudem kál: Zasloužím si to! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Štěňátka vyhodil na pole, aby je sežrala divá zvěř. Tyran dostal podmínku a před soudem kál: Zasloužím si to!

Václav Mašek rozsudek přijal.
Václav Mašek rozsudek přijal. (Foto Aha! – Zbyněk Schnapka)

 Velmi krutě se zachoval Václav Mašek (49) z Klatovska. Svým dvěma fenám sebral čerstvě narozená štěňátka a vyhodil je na pole za vesnicí, aby je roztrhala zvěř. Od soudu včera odešel s podmínkou.

Verdikt je pravomocný, Mašek trest totiž bez zaváhání přijal. „Zasloužím si to,“ okomentoval verdikt. „Chtěl jsem je udat, ale nikdo si je nevzal,“ řekl. Nad štěňátky tak vzápětí vyřkl ortel smrti. „Rozhodl jsem se, že je odnesu na pole, tam uhynou a divá zvěř se o ně postará. Neměl jsem sílu, abych je sám zabil,“ popisoval.

Pět jich nepřežilo

Jak řekl, tak udělal. Kníkající chlupaté kuličky nacpal do tašky a vyhodil je v poli 200 metrů od vsi. Druhý den štěňátka našla místní žena, která se tamtudy procházela. Z jedenácti už jich ale bylo pět mrtvých. Zavolala policii a místostarostu.

Sám zachraňoval

Paradoxní je, že s představitelem obce přišel pejsky zachraňovat i Mašek, který jako dělník pracoval pro obecní úřad. „Myslel jsem, že se na mě nepřijde,“ dodal Mašek, který chová psy už osm let. Policii na něj však upozornili místní lidé i ochránci zvířat. Muž se poté přiznal.

Skončila v útulku

Šest štěňátek skončilo v klatovském útulku. „Nikdy jsem se s takovou bezcitností nesetkala. Někdo sice odložil před útulek štěňata v krabici, ale aby nechal tolik zvířat napospas v poli s mizivou šancí na záchranu, to ne,“ řekla šéfka útulku Miloslava Šeflová. Přitom stačilo, aby sem Mašek štěňata přivezl. „Myslel jsem si, že bych za to musel platit. Byla to chyba, že jsem se neinformoval,“ dodal odsouzený muž.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.