Bubenský most je pro auta stále neprůjezdný, ale... Tramvaje již dnes podjedou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 17. dubna 2024

Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie

Bubenský most je pro auta stále neprůjezdný, ale... Tramvaje již dnes podjedou!

Jedna z podpěr je na kolejích, které vedou na Těšnov.
Jedna z podpěr je na kolejích, které vedou na Těšnov. (Foto TSK)

Patálie s dopravou v pražských Holešovicích jsou částečně vyřešeny. Včera dělníci dodělali podpěry pod Bubenským mostem, který byl v havarijním stavu a musel se minulý týden zavřít. Od dnešního rána ho tramvaje mohou podjíždět. Ne však všechny!

Most je dočasně zajištěný pro případ havárie, teď začínáme připravovat provizorní podepření, které postaví vybraný dodavatel během zimy,“ řekla Barbora Lišková, mluvčí Technické správy komunikací (TSK). Už včera pod most mohli chodci a od dnešního rána i tramvaje s výjimkou těch, které odbočují na Hlávkův most. Linka číslo 34 tak i nadále pojede od Masarykova nádraží přes Florenc a Karlínské náměstí na Palmovku a do Vysočan.

Řidiči, kteří jezdili autem z magistrály směrem k Veletržní ulici, mají smůlu. „Současné opatření ochrání provoz jen pod mostem. Auta se vrátí až v okamžiku, kdy most zespodu zpevníme silnými ocelovými nosníky,“ řekla Lišková. To zřejmě bude až příští rok.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.