Rady pro krásné a zdravé rty! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Rady pro krásné a zdravé rty!

Rty
Rty (Pixabay)

Vítr a zima rtům nesvědčí, ani když nemáte požadavky modelky. Díky rtům můžeme mluvit, smát se i líbat se, proto byste jejich péči neměli zanedbávat. Jejich pokožka si totiž nedokáže sama zajistit výživu a ani se hydratovat.

Zanedbáváme prevenci
Podle průzkumu, který provedla agentura NMS Market Research pro společnost Blistex, 64 % české populace používá hydrataci, až když nastane problém. V zimě trpí suchými a popraskanými rty téměř celá třetina Čechů. Nepřítelem číslo jedna bývá sucho a chlad, ale také UV záření, klimatizované prostory, vítr, mráz, ovšem i pobyt ve vytopených a nevětraných místnostech.

Neolizovat, prosím
Úplně nejhorší věc, kterou můžete v zimě udělat, je rty olizovat. Tento způsob hydratace jemné kůžičce výrazně ubližuje a vysušuje ji ještě více. Rty totiž neobsahují skoro žádné podkožní tuky, a tak nemají šanci se přirozeně promašťovat jako zbytek našeho těla.

Jen mazat nestačí
Dodržujte pitný režim a dopřejte si dostatek vitaminů, zejména ze skupiny B, ale i vitamin A. Z minerálů rtům prospívá zejména zinek.

Když volají o pomoc
Nejrychlejší, a přitom velmi účinnou metodou je balzám. Přináší rychlou úlevu a při správném složení hojí praskliny a dokáže vyléčit i drobné záněty či opary. Nejpoužívanější formou jsou balzámy v tyčince, které preferuje 86 % dotázaných. Je také možné, že vám chybí vitamin B anebo máte špatný pitný režim.

I muži mají své dny
V dnešní době už se o sebe mnohem více starají i muži. V České republice občas používá balzám na rty 87 % mužů (ženy 99 %). Pro 6 z 10 Čechů je rozhodně důležité, aby péče o rty ulevila suchým rtům a zabránila jejich opětovnému vysušení, pro polovinu pak to, aby působila rychle.

Vyrobte si vlastní peeling
Jednou za 2 týdny namasírujte rty běžným peelingem nebo si vytvořte vlastní, například z medu a cukru. Použít lze i jemný zubní kartáček, kterým rty několikrát přejedete. Několikrát denně si rty namažte balzámem. Zamezíte tak vysušení a popraskání. Když už k poškození dojde, použijte chladivé balzámy s léčivým účinkem a s obsahem eukalyptu, mentolu a kafru.

6 tipů Aha!

Erborian 7 Herbs
Kombinace cukrových krystalů se 7 bylinami pomáhá jako peeling rty ošetřit tak, aby byly čistší, hladší a měkčí.
Cena 359 Kč

183 Days
Trendy balzám na rty 183 Days by trend IT UP ve variantách Cute, Sweet, Juicy, Crispy.
Cena 89,90 Kč

Labello Mango Shine
Balzám na rty Labello bez minerálních olejů, s pečujícím složením s bambuckým máslem a panthenolem.
Cena 45 Kč

Blistex MedPlus
Díky eukalyptu, mentolu a kafru balzám zaručuje zklidnění podrážděné kůže rtů. Samozřejmostí je SPF faktor stupně 15.
Cena 109 Kč

Artistry Studio NYC
Barevný balzám na rty má hydratující složení z aloe vera, oleje z hroznových semínek, avokáda a kokosu.
Cena 525 Kč

Bliss Flip
Modrý balzám obsahuje bambucké máslo a voní po broskvích a borůvkách. Jeho fialová varianta obsahuje výtažky z hedvábí.
Cena 139 Kč

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.