Nejhorší díra republiky dostane nový povrch: V ulici U Seřadiště už se nebude kličkovat | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Nejhorší díra republiky dostane nový povrch: V ulici U Seřadiště už se nebude kličkovat

Nejhlubší díra v ulici je hluboká asi 6 centimetrů.
Nejhlubší díra v ulici je hluboká asi 6 centimetrů. (Foto Aha! – Tonda Tran)

Samá jáma! Tak se dá popsat vršovická ulice U Seřadiště. Kvůli katastrofálnímu stavu získala hned třikrát nepopulární titul »Nejhorší silniční díra republiky«. Po deseti letech tahanic se od včerejška opravuje! 

Tomu, že se v ulici U Seřadiště v pražských Vršovicích objeví dělníci s těžkou technikou, už věřili jen optimisté. Po třech vítězstvích v anketě o nejhorší silniční díru republiky na webu Výmoly.cz, konečně dojde k nápravě. „Až loni se podařilo učinit dohodu o narovnání majetkoprávních vztahů, jejichž vypořádání blokovalo opravu více než deset let,“ řekla mluvčí Technické správy komunikací Barbora Lišková. Včera se už začalo s odstraňováním osmi svrchních centimetrů povrchu, ty se nahradí. Oprava za osm milionů bude hotová na konci listopadu. Za dva roky pak dojde i k výměně inženýrských sítí pod vozovkou. Rekonstrukce bude stát osm milionů. 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.