Děsivé přiznání řezníka: Co se děje s masem obsahujícím tumory! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Děsivé přiznání řezníka: Co se děje s masem obsahujícím tumory!

Fotografie
Fotografie (internal)

Britský řezník s dlouholetou praxí prozradil na sociální síti, co se děje s masem, ve kterém se najde nádor nebo cysta. Poměrně velkým překvapením je, že i takové maso snadno dostane na pulty obchodů.

Jeho zpráva na Twitteru před nějakým časem doslova šokovala britskou veřejnost. Muž totiž prozradil, že "tumory" prostě odřízne a maso může pokračovat na své cestě k zákazníkům. Jeho slova potvrdil i další řezník, který takové jednání označil za běžnou praxi.

Zprávu nevyvrátila ani britská Food Standards Agency, jejíž mluvčí dokonce redaktory britského Daily Staru upozornil, že na jejich snímku, řezník odstraňuje z masa cystu. Nejde totiž jen o nádory, jako tumor můžeme označit jakoukoliv hmatnou rezistenci v tkáni. „Pokud je to nezbytné nebo požadované předpisy, může úřední veterinární lékař odebrat vzorky pro další testování,“ dodal mluvčí FSA.

 

 

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.