Exkluzivní test! Na rapida zapomeňte, je tady SCALA! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Exkluzivní test! Na rapida zapomeňte, je tady SCALA!

Jízdní vlastnosti nového autíčka hodnotí šoféři na výbornou!
Jízdní vlastnosti nového autíčka hodnotí šoféři na výbornou! (Auto.cz)

Rapid už je pomalu minulostí, jeho nástupce Škoda Scala jej má překonat prostorem, kvalitou i technikou. Redaktor Světu motorů Jiří Baborský novinku z Mladé Boleslavi nejenže viděl, ale i řídil. Tohle auto je podle něj jiná liga.

Jaká teda scala je? „Proti rapidu má nesrovnatelně vyváženější proporce, střecha od půlky auta sympaticky klesá a úhledně se balí do oblé zádě,“ popisuje redaktor Světa motorů. Řídí se podobně jako octavia a působí mnohem vyzráleji než současný rapid. A je neskutečně pohodlná. Pozice za volantem je naprosto přirozená a díky tenkým sloupkům je z vozu dobrý výhled.

Místo pro posádku vzadu se vyrovnává současné octavii. Sedačky vypadají už na pohled luxusně a stejně parádně se v nich i sedí. Podle prvních pocitů jsou dlouhé sedáky a vyšší posez pohodlnější než v octavii. O komfort se stará i dvouzonová klimatizace.

Interiér

Srovnání s lacině vyhlížejícím plastovým rapidem je zbytečné, scala přináší novou úroveň kvality materiálů, celkový dojem převyšuje i současnou octavii. Designéři si dali záležet, aby co nejvíc zdůraznili šířku interiéru, která proti rapidu povyrostla.

Kdy se objeví?

Premiéra a odhalení cen: 6. prosince v Tel Avivu
Zahájení výroby: únor 2019 v Ml. Boleslavi
U zákazníků: první pololetí 2019

Škoda Scala - oficiální video maskovaného prototypu:

Video se připravuje ...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.