Tragédie v jezeře Lhota: Policie obvinila muže a dvě ženy! Mohli za smrt vietnamských chlapců (†5 a †7)? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Tragédie v jezeře Lhota: Policie obvinila muže a dvě ženy! Mohli za smrt vietnamských chlapců (†5 a †7)?

V jezeře Lhota je koupání na vlastní nebezpečí.
V jezeře Lhota je koupání na vlastní nebezpečí. (Foto Aha! – David Malík, Tonda Tran)

Za smrt dvou vietnamských chlapců (†5 a †7), kteří se počátkem srpna utopili v jezeře Lhota na Praze-východ, padla obvinění. Strážci zákona podezřívají z usmrcení z nedbalosti tři příbuzné dětí. 

Kdyby byli pravomocně odsouzeni, chce pro ně Česko- vietnamská společnost žádat o prezidentskou milost. Chlapci se přijeli koupat na jezero do Lhoty 2. srpna odpoledne i se svými příbuznými. Když si jejich matky všimly, že děti zmizely, spatřily na hladině jezera jen dva nafukovací kruhy. Do pátrací akce se zapojili policisté i hasiči.

Našli je potápěči
Těla obou hochů našli zhruba po dvou hodinách potápěči. „Když se potápěč vynořil, byl celý zamotaný do chaluh a už kýval, že je má. Kluci se určitě začali topit a do chaluh se zamotali. Myslíme si, že jeden zachraňoval toho druhého a umřeli oba,“ řekl Aha! jeden ze svědků tragédie. Přestože záchranáři dělali, co mohli, chlapce se jim oživit nepodařilo.

Až šest let
Policisté podrobnosti vyšetřování tají, potvrdili pouze, že obvinění si vyslechl jeden muž a dvě ženy. „Za usmrcení z nedbalosti jim hrozí v případě odsouzení šest let vězení,“ řekla včera policistka Markéta Johnová.


Personál neselhal
Matkám obou chlapců podle některých svědků nikdo ze zaměstnanců koupaliště nevěnoval pozornost. To ale ředitel areálu Robert Nedvěd už dříve popřel. „Paní nám ukazovala fotky v mobilu, asi kolem15:00, neuměla česky. Rozhlasem jsme vyhlásili, že chlapce hledáme. Pokusili jsme se je najít a několikrát jsme obešli jezero. Pokaždé, když se něco takového stane, jsme první, kdo volá policii. Personál neudělal nic špatně,“ řekl.

Svědci o utopení dvou chlapců  na Lhotě: Rodiče prosili o pomoc, žádná nepřicházela.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.