Rodiče viní pardubickou nemocnici ze zanedbání péče: Krvácející syn lékařku nezajímal! Teď má poškozený mozek... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Rodiče viní pardubickou nemocnici ze zanedbání péče: Krvácející syn lékařku nezajímal! Teď má poškozený mozek...

Adámek nyní, při jednom z rehabilitačních cvičení.
Adámek nyní, při jednom z rehabilitačních cvičení. (Foto archiv Jana Vyčítala, Nemocnice Pardubice)

Bezradná sestřička, lékařka bez zájmu, chaos a lhostejnost! Tak popisuje jednání personálu pardubické nemocnice otec operovaného Adámka (10). Chlapeček skončil s poškozeným mozkem.

Adámek byl v osmi letech v nemocnici na operativním zmenšení krčních mandlí kvůli častým rýmám. Přišly ale komplikace a chlapeček začal v noci čtvrtý den po zákroku na dětském oddělení z operační rány silně krvácet.

Opuštěná ordinace

Dětská lékařka rozhodla o transportu dítěte na ambulanci ORL oddělení, které je v téže budově. „Když tam Adámek s maminkou v doprovodu personálu pěšky dorazili, zjistili, že je ambulance zamčená a opuštěná. Dětská lékařka od nich vzápětí odešla, aniž by synovi jakkoliv pomohla. Později je opustila i bezradná dětská sestra,“ popsal Adámkův tatínek Jan Vyčítal chování, které zachytila i bezpečnostní kamera špitálu. Trvalo 13 minut, než se podařilo sehnat lékaře.

Dlouhé oživování

Když lékař ORL dorazil k Adámkovi, našel ho jich chroptícího v bezvědomí. „Zahájil 40 minut trvající resuscitaci, jež sice byla úspěšná, ale syn v důsledku těžkého poškození mozku z nedostatku kyslíku zůstal v kómatu,“ konstatoval tatínek.

Hoch má poškozena všechna mozková centra. Nekomunikuje, nereaguje, nehýbe se. Rodiče se nevzdávají naděje, že jednou se znovu usměje a promluví.

Případ řeší policie

Adámkův otec prý doufal, že pardubický špitál přijme odpovědnost, ale toho se nedočkal. „Jsou absolutně arogantní a odmítají odškodnění,“ řekl Jan Vyčítal na adresu zaměstnanců nemocnice. Advokát Vyčítalových na špitál podal žalobu a případ řeší i policie.

Špitál vinu odmítá

„Situace, ve které se rodina ocitla, je bolestná a velmi nešťastná. Bohužel, ani při vynaložení maximálního úsilí není možné vždy předejít komplikacím. To však neznamená, že každý podobný případ všechny zúčastněné zdravotnické pracovníky hluboce lidsky nezasáhne,“ uvedla mluvčí nemocnice Kateřina Semrádová.



Přečtěte si
dagmar vernerova
19. 10. 2018 • 19:02

takova svine to sehned tak nevidi bezcitna svine kdyz sem to videla tak jsem se rozplakala kdyby neco existovalo aby se ten chlapecek z toho dostal

ad-ga
19. 10. 2018 • 08:29

Doktorce odebrat diplom, aby už nemohla léčit děti.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.