Sloní hra s mičudou: Kopej, šátrej a bašti | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Sloní hra s mičudou: Kopej, šátrej a bašti

Maxík má fazonu, že by rozkopal i Real Madrid. Jen se koulej, kuličko.
Maxík má fazonu, že by rozkopal i Real Madrid. Jen se koulej, kuličko. (Foto Aha! – Karel Kopáč, Reuters)

Novou hračku dostali sloni v pražské zoo. Zaujala hlavně slůňata. Vždy zvídavý Max (2 roky, 922 kg) ji pečlivě zkoumá a navzdory svému již úctyhodnému tělu rozhodně není nemotora. S mičudou si rozumí snad líp než Ronaldo po přestupu do Juventusu.

Pohrát si s chrastící koulí obří nohou dokáže Max velmi citlivě a s téměř hodinářským zaujetím v ní a kolem ní pak šátrá chobůtkem. Šikovnost se totiž při této zábavě vyplatí. „Uvnitř koule je plastový kanystr s vyvrtanými dírami a z nich se sypou granule, které mají naši sloni rádi,“ prozrazuje vrchní chovatel Martin Kristen. Max velmi rychle pochopil, co musí pro to, aby dosáhl cíle, udělat. Dostatečnou silou uvede kouli do pohybu, aby se kanystr začal otáčet, a pak chobotem vysbírá granulky. „Děr v kanystru není moc a granule vypadávají jen v malém množství. Obě slůňata vydrží do koule kopat dvacet minut,“ dodává. Občas si sloni na hlavolam i lehnou. Proto je také koule kolem kanystru z bytelného kovu. 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.