Stačilo k nalezení letu MH370 použít obyčejné Google mapy? Tady je zmizelý boeing! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Stačilo k nalezení letu MH370 použít obyčejné Google mapy? Tady je zmizelý boeing!

Od jeho záhadného ztracení uběhlo už více než čtyři a půl roku.
Od jeho záhadného ztracení uběhlo už více než čtyři a půl roku. (Reprofoto Google Maps, ara)

Od záhadného a dodnes neobjasněného zmizení letu MH370 uplynulo už více než čtyři a půl roku. Teď jistý internetový dobrodruh přišel s odvážným tvrzením – malajsijský boeing prý našel »zaparkovaný« ve vodách poblíž západního pobřeží Sumatry. Stačily mu k tomu obyčejné Google mapy...

Odpovědět na to, proč a jak se letadlo s 239 lidmi na palubě 8. března 2014 ztratilo kdesi v Indickém oceánu, se vyšetřovatelům stále nedaří. Letos na konci července sice vyrukovali s finální zprávou, jenže na 1500 stránkách nenabídli nic než nejrůznější teorie, které jedním dechem opatrně vyloučili.

Podletěl radary
Teď se však na stránkách WorldProNews objevil zajímavý anonymní příspěvek. Obsahuje odkaz na mapy spolu se souřadnicemi místa nedaleko indonéského města Pedang, kde je po rozkliknutí skutečně jasně vidět velké bílé letadlo, nejspíš částečně potopené v oceánu. Tato oblast je od Kuala Lumpuru, odkud Boeing 777 startoval, vzdálena jen asi hodinku letu. „Co když to opravdu je MH370? Možná si řeknete, že je to jiné letadlo, které zrovna přistávalo,“ stojí v příspěvku. „Ale zkuste si představit toto: Je to let MH370, který se po poruše pokoušel přistát na klidnou hladinu. Byl velmi nízko, takže radary ho nemohly zachytit. Navíc i laickým okem mi přijde, že velikost letadla odpovídá Boeingu 777,“ tvrdí pátrač-amatér.
Oficiální hledání trosek malajsijského letadla bylo sice loni ukončeno, ale není vyloučeno, že se rozjede nanovo...

A co leží v Kambodži?
Jen před pár dny jiný internetový slídič nahlásil nález čehosi bílého, co tvarem může připomínat letadlo, kdesi v kambodžské džungli, a to asi 60 km na západ od metropole Phnompenhu. Někteří experti se ale dohadují, jak je objekt skutečně velký – zda může jít o 64 metrů dlouhý Boeing 777-200, anebo »jen« o 20metrový F-105 Thunderchief  sestřelený za vietnamské války...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.