Bolestnou vzpomínku odhalily svatební šaty! Za obří jizvou na zádech princezny Eugenie stojí český lékař | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Bolestnou vzpomínku odhalily svatební šaty! Za obří jizvou na zádech princezny Eugenie stojí český lékař

Svatba princezny Eugenie
Svatba princezny Eugenie (ČTK, Reuters)

Británie znovu včera znovu ožila královskou svatbou, princezna Eugenie se provdala za Jacka Brooksbanka. Nevěstiny šaty odhalily bolestivou vzpomínku, kolem princezniny páteře se totiž táhne dlouhá jizva. Od deformované páteře jí pomohl český chirurg Jan Lehovský.

Princezna Eugenie na obřad v kapli sv. Jiří, kde se vdávala i Meghan Markle, oblékla nádherné šaty, které odhalovaly záda. Její jizva tak byla dobře patrná. Ta je následkem operace, kterou prodělala už ve dvanácti letech. Od dětství totiž trpěla skoliózou, tedy deformací páteře, jež je u takto nemocných lidí patologicky vychýlena do strany.

Nevěsta ukázala obří jizvu schválně. Chtěla tak vyjádřit dík týmu lékařů, mezi kterými byl i český specialista na operace zad Jan Lehovský. „Odhalení jizvy je mou formou projevu díků a vděčnosti týmu lékařů, který se o mě tehdy tak skvěle postaral,“ vzkázala Eugenie, která na svatbu pozvala i Jana Lehovského.

Na královské ksvatbě nechyběla ani česká dietologa Gabriele Peacock (38, rozená Báňová). Ta Eugenii pomohla před velkým dnem srovnat křivky. Podle deníku Blesk seděla rovnou v první řadě vedle zpěváka Jamese Blunta.

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.