Uprchlý had se hřál v troubě! Vyděšená seniorka (82) zavolala pomoc | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Uprchlý had se hřál v troubě! Vyděšená seniorka (82) zavolala pomoc

Seniorku překvapil had v troubě.
Seniorku překvapil had v troubě. (Ilustrační foto: Profimedia.cz)

Obrovský šok zažila seniorka, která zrovna chystala večeři pro sebe a svého manžela. Otevřela troubu a našla v ní metr dlouhého hada!

Jméno stařenky z Británie nebylo zveřejněno, o jejím zážitku informoval server Newsweek. Žena chtěla dát do trouby pekáč s hranolky, ale nepovedlo se. V troubě se totiž nacházela metr dlouhá užovka, která sice nebyla jedovatá, ale i přesto budila hrůzu.

Seniorka tedy neváhala a zavolala britskou odchytovou stanici Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA), ta případ i zveřejnila. „Když jsem otevřela dvířka a viděla jsem ho, byla jsem k smrti vyděšená,“ popisovala žena podle RSPCA. „Nakonec jsem inspektora, který ho odchytil, pořádně objala a uvařila mu čaj,“ pokračovala ve výpovědi.

Zaměstnanci odchytové služby pojmenovali hada Sammy. Jde o druh velké africké užovky rodu Lamprophis, která je mezi lidmi oblíbená k chovu – mimo jiné proto, že není nebezpečná ani jedovatá. Seniorce tak žádné nebezpečí nehrozilo.

V pražských Hlubočepích ovšem probíhá intenzivní pátrání mambě zelené, která utekla ženě, jejíž chov ani nebyl řádně schválený.

 

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.