V Brně začnou padat pokuty! Kvůli parkování | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

V Brně začnou padat pokuty! Kvůli parkování

Od 8. října budou strážníci bez pardonu pokutovat vjezd bez povolení do historického jádra Brna.
Od 8. října budou strážníci bez pardonu pokutovat vjezd bez povolení do historického jádra Brna. (Foto Aha! – Jiří Nováček)

Stůj! Kdo tam? Patrola! Jaká? Městská... Jako ve známém popěvku nebo ve špatném snu si budou moci připadat od pondělka lidé, mířící autem do centra Brna. 

Magistrát totiž vydal pokyn strážníkům, aby po měsíci tolerance začali bez pardonu pokutovat každého, kdo se pokusí bez zaplaceného povolení vjet do historického jádra města.


„Během září jsme zkontrolovali 15 tisíc řidičů, třetina z nich vjížděla do centra navzdory zákazu,“ řekl šéf městské policie Luboš Oprchal. Brňané totiž – podle nich nesmyslné omezení – ignorují. A to magistrát štve. „Nelegálně vjíždějící řidiči se musejí připravit buď na pokutu, nebo na správní řízení,“ oznámil spuštění represí šéf strážníků.
A jaké pokuty řidičům hrozí? Řidičům, kteří poruší zákaz vjezdu, mohou strážníci na místě uložit pokutu až do 2000 Kč. Neoprávněné vjezdy do pěší zóny postoupí strážníci automaticky do správního řízení. Zde může být pokuta od 1500 do 2500 Kč, taxíkářům hrozí sankce až 10 000 Kč.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.