Policie popsala, jak vjel Jan Kočka mladší (†28) do protisměru: Nesmyslně se otočil...A ZABÍJEL! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Policie popsala, jak vjel Jan Kočka mladší (†28) do protisměru: Nesmyslně se otočil...A ZABÍJEL!

Klan Kočků prožívá další těžké chvíle.
Klan Kočků prožívá další těžké chvíle.  (Blesk - David Malík/Facebook)

Mířil po D11 z Prahy na Hradec Králové svým luxusním terénním mercedesem, na 35. kilometru se ale nesmyslně otočil a uháněl zpět do metropole. Fatální problém byl v tom, že Jan Kočka ml. vjel rovnou do protisměru! Po zhruba dvoukilometrové jízdě a následné srážce s náklaďákem zbytečně vyhasly dva životy, jeho i šoféra nákladního vozu.

Nepochopitelný manévr v pátek brzy ráno stál život obou mladých řidičů (oba †28). Kočka se řítil přímo proti náklaďáku pražského řidiče, jehož pár chvil předtím předjel! „Původně jel ve směru z Prahy na Hradec Králové, sjel na 35. kilometru, odkud se pak stejnou cestou vrátil, ovšem do protisměru. Pokračoval na Prahu, ale ve špatném směru,“ řekla Aha! policistka Martina Fejfarová. Následovala rána a okamžitě také vyšlehly plameny, ani jeden z mužů neměl šanci! Střetli se zhruba na 32. kilometru.

Nebral vážně předpisy
Musel se otočit tzv. »na fleku«, hned jak sjel, jinak to není možné. Kdyby měl provést manévr jako každý jiný řidič, sjede vpravo, vyjede na přemostění, přejede dálnici a pak sjede vlevo a napojí se na pražský směr. To, co provedl, musel být důsledek zkratu či jiného pomatení smyslů. Mohl se i s někým honit, před někým ujíždět?! Je možné, že byly za chybou Kočky alkohol či jiné zakázané látky, to ale potvrdí až pitva. „Nebral nic vážně, ani dopravní předpisy,“ připustil zdroj Aha!, že je to možné. „I po Praze jezdil jako šílenec,“ dodal.

Uplakaný otec
Na tragédii již v pátek reagovala rodina Kočkových stručnou prosbou, aby je nikdo nekontaktoval. Na kondolence nereaguje ani otec mrtvého Jan Kočka (51), který se včera vrátil z Nizozemska. Na svůj Instagram jen napsal: „Děkuji za zprávy, promiňte, že neodepisuji, je vás moc.“ Při odchodu z domova sotva ovládal pláč. Se synem ho pojila nejen práce, ale oba měli také zálibu v boxu a milovali silné vozy.

Poslední sbohem od sestry
S bratrem Janem Kočkou (†28) se prostřednictvím vzkazu na Facebooku loučí i jeho sestra Kristina (18): „Bráško, já vím, že teď jsi šťastnej a že víš, jak tě celá rodina miluje. Navěky budu vzpomínat na ty tvoje srandy, nikdy jsi mě nenechal samotnou, vždy jsi byl ten velkej brácha, co se o mě vždy postaral. A za to ti děkuju. Tvá poslední slova se mnou byla ‚Mám tě rád a Filipa (přítel Kristiny, pozn. red.) taky, jsem rád, že jste spolu... Pak jsi se se mnou rozloučil a jel jsi domů,“ napsala včera odpoledne.

Pohřbu se zúčastnil i kontroverzní podnikatel Jan Kočka:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
vigela
30. 9. 2018 • 19:27

Upřímnou soustrast rodině zabitého nevinného řidiče. Spolu s přáním hodně sil.

kurna1
30. 9. 2018 • 09:24

Velikánská škoda toho nevinného řidiče náklaďáku, který za nic nemůže, ale přišel zbytečně o život, díky tomu gaunerovi kolotočáři Kočkovi. Čest jeho památce a hlavně hodně vytrvalosti jeho manželce a jejím 3 dětem, kteří po něm zůstali

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.