Zhroucená atrakce v Praze: Oběť orkánu leží v kómatu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Zhroucená atrakce v Praze: Oběť orkánu leží v kómatu

Hrad jistilo i množství lan.
Hrad jistilo i množství lan. (Foto PČR)

Bouře a vichřice Fabienne, která u nás řádila minulý týden, má na svědomí těžké zranění ženy (29)! Ta musela být kvůli úrazu hlavy uvedena do umělého spánku. Při bouři na ni totiž spadl 800 kilo vážící nafukovací hrad pro děti.

Palmy, zvířátka a skluzavka. Tak vypadá velký skákací hrad pro děti, který měl dělat radost návštěvníkům Svatováclavské pouti v Centrálním parku v pražských Stodůlkách. Jenže v pátek 21. září kolem půl osmé večer s barevnou atrakcí žádná legrace nebyla. 


Poryv větru
Ve chvíli, kdy na pouti začala řádit bouře Fabienne, poryv silného větru dokázal převrátit 800 kilo vážící hrad na kolemjdoucí ženu. „Žena utrpěla vážné poranění hlavy a musela být uvedena do umělého spánku, poté byla převezena do nemocnice Motol,“ popsala záchranářka Jana Poštová.


Pomozte při pátrání
Byl hrad špatně ukotvený? „Kriminalisté případ prošetřují pro podezření ze spáchání trestného činu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti a v souvislosti s tím zjišťují, jestli byla atrakce správně zajištěna,“ prozradil Aha! policista Jan Daněk. Policie se teď v rámci vyšetřování obrací na veřejnost a prosí o pomoc svědky. „Mnoho lidí mohlo například fotit své dítě na této atrakci a přitom zachytit na fotografii i upevnění atrakce,“ doplnil Daněk.

Pořadatelé zatloukají?
V současnosti probíhají policejní výslechy pořadatelů akce. Údajní pořadatelé na dotaz Aha! pouze po telefonu prohlásili, že se tam nic takového nestalo. Na dalším čísle dotyčný pouze zavěsil telefon.

Likvidace následků silného větru v Praze:

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.