Vysmátá Paroubková: Soud jí dal Margaritu! Co bude dál? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Vysmátá Paroubková: Soud jí dal Margaritu! Co bude dál?

Petra Paroubková u soudu
Petra Paroubková u soudu (Marek Patek, Michal Protivanský)

Se širokým úsměvem odcházela od Městského soudu v Praze včera manželka expremiéra Jiřího Paroubka (66) Petra (45). Jejich dcera Margarita (7) totiž zůstává v péči matky, na majetek si soud ale ještě posvítí. Paroubek, jako kdyby to tušil, k soudu se ani nedostavil.

Dříve si žila rodinka Paroubkových na vysoké noze a soud teď vyřkl názor, že dítě má nárok na to profitovat z bohatství obou rodičů. Jiří tak i navzdory tomu, že dříve tvrdil, že je jen obyčejný důchodce, asi bude muset přitlačit -–10 tisíc korun měsíčně, které mu dříve vyměřil soud, na výživném stačit nebude.

K soudu nepřišel

Očekávalo, že se oba setkají tváří v tvář poprvé od momentu, kdy Jiří obvinil Petru, že zcizila z trezoru peníze, jejichž součástí byla i půjčka 3,5 milionu od Parobkova přítele, podnikatele Petra Michka (44).

Možná i to byl důvod, proč Petra ještě před začátkem přelíčení nebyla evidentně ve své kůži. Po pár hodinách se jí ale objevil na tváři široký úsměv. Včerejší verdikt vyznívá spíše v její prospěch.

Dcera u maminky

Rozsudek totiž nezpochybnil dřívější rozhodnutí soudu, dcera Margarita (7) tak i nadále zůstává ve výhradní péči matky. „V řízení bylo prokázáno zejména znaleckým zkoumáním, že střídavá péče, byť z důkazů vyplynulo, že oba rodiče jsou schopni se o nezletilou postarat a že nezletilá k nim má citový vztah, v této konkrétní věci vhodná není. A to s ohledem na preferenci nezletilé ve vztahu k matce a její poměrně obtížnému smiřování s odloučením od matky,“ uvedl soudce Lubor Veselý. Ten také uvedl, že podle znaleckých posudků by jí změna mohla psychicky poškodit a mohlo by to i narušit její vztahy s otcem...

Hra o peníze

Vyřešit se bude muset ještě otázka výživného. Předchozí soud totiž podle Veselého spoléhal jen na výpovědi účastníků, nezabýval však skutečnými majetkovými poměry. V mezidobí pak Petra Paroubka obvinila, že mu chodily peníze mimo bakovní účet. „Nezletilá má právo se podílet na životní úrovni rodičů,“ dodal pak soudce. „Jsem šťastná, ano, jsem spokojená,“ uvedla pak Petra pro Aha!.

Paroubek to vidí jinak

K soudu sice nedorazil, Aha! ale Paroubek zaslal vyjádření. „Soud první instance rozhodl o výživném ve výši 10 000 Kč. Městský soud v Praze 5 dnes (ve středu) navrátil celou věc k prvoinstančnímu soudu. Vítám toto rozhodnutí, protože se dozajista vyvrátí vylhaná argumentace mé budoucí bývalé ženy ohledně údajných ilegálních příjmů,“ uvedl expremiér.

Co už zaznělo dříve

27. 8. 2018

Jdi k psychiatrovi!

Petra posílala současnou přítelkyni Jiřího Gábinu k psychiatrovi. Expremiér ale nechtěl ale upřesňovat, proč. „Adresátem této otázky musí být Petra Paroubková,“ napsal na doplňující dotaz, zda ví, co k tomu jeho manželku vede.

6. 9. 2018

Petra má 3,5 milionu u sebe

„Jsou ve správě mojí budoucí bývalé paní,“ nezaváhal expremiér a ukázal na svoji ženu Petru, která od něj loni v únoru odešla. 3,5 milionu korun v amerických dolarech, které si expremiér údajně půjčil na investice, údajně z bankovního trezoru odnesla jeho žena.

Soud mezi Paroubkovými: Petra zuřila, pak se culila! Rozsudek Jiřího nepotěší

Video se připravuje ...



Přečtěte si
zadnice
20. 9. 2018 • 11:08

Opět se jí prodloužil nos.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.