Čtenáři Aha! potvrzují: Fakt už rostou. Takhle vypadají houbařské žně! A jaké bude počasí? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Čtenáři Aha! potvrzují: Fakt už rostou. Takhle vypadají houbařské žně! A jaké bude počasí?

Rodilý houbař
Rodilý houbař (Foto čtenáři Aha!)

Nemáte plány na víkend? Vyražte do lesa! Houbařům totiž nastaly žně. Svými úlovky se pochlubili i čtenáři Aha! Petr Podroužek z Brněnska nasbíral celkem 377 bedel a není jediný…

Šel si vyčistit hlavu pár kilometrů za hranice Brna. Za necelé tři hodiny Petr Podroužek nasbíral 377 krásných, zdravých bedel. „Ještě, že v kabele nosím, pro strýčka příhodu, igelitky,“ řekl Petr. Ví, že tam houby správně nepatří, ale neměl na výběr. Bedlami zaplnil celou terasu. Co s nimi provede už ví. Rozdělí se s rodinou a známými v okolí. „Už se jim dělají boule za ušima,“ pochlubil se. Podle něj bedly s většími klobouky, než si přinesl on, teď nenajdete. „V lese kvůli počasí spíš uschnou,“ dodal.

Zašla jen za sídliště

Anežka Dvořáková (66) si šla včera odpočinout na čerstvý vzduch. Vyrazila do lesa za Sídliště Jižní Svahy ve Zlíně. A vyplatilo se. Vrátila se s krásnými úlovky. Za hodinku nasbírala celkem dva plechy praváků.

Rodilý houbař

Houby rostou i na Vsetínsku. Nenechala si to ujít vášnivá houbařka Karla Vaculíková (39). Tentokrát s sebou však vzala i syna Prokůpka (3). „On je snad rodilý houbař, umí opravdu hledat a těší ho to,“ pochlubila se Karla. Společně nasbírali 150 hřibů a křemenáčů.

Má rád suchohřiby

Na houby vyrazil také Tomáš Kundera (29) ve Velkých Karlovicích. „Sbírám jen suchohřiby. Většinu usuším, zbytek zamrazím,“ prozradil. Za zhruba dvě hodiny nasbíral přes sto hub.

Jak bude?

O víkendu nás počasí opravdu potěší. Po ránu můžeme sice očekávat mlhy a nižší teploty. Přes den ale naměříme až 25 stupňů. V noci rtuť teploměrů někde klesne až k bodu mrazu. „V mrazových kotlinách může být až -5 °C,“ řekla Aha! meteoroložka Dagmar Honsová. Teplo přes den vydrží i v příštím týdnu. „Naměříme ještě až 30 °C,“ potvrdila Honsová.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.