Než uklidíme gril: Kuřecí špízy s medem a pivem
POTŘEBUJETE:
2 stroužky česneku
300 ml piva
60 ml medu
1 lžičku dijonské hořčice
60 ml sójové omáčky
mletý pepř
4 kuřecí prsa
3 červené cibule
2 papriky
olej s chilli, bazalkou a sušenými rajčaty
Česnek oloupeme a prolisujeme. Kuřecí maso nakrájíme na stejně velké kostky. Z piva, medu, sójové omáčky, 1 lžíce oleje a pepře vymícháme marinádu, do níž maso naložíme ideálně přes noc. Cibuli a papriky nakrájíme na větší kusy, pak je střídavě napichujeme s masem na grilovací jehly. Špízy grilujeme ze všech stran dozlatova, aby maso bylo hotové a zelenina křupavá. Během grilování potíráme marinádou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 39.