Herec Václav Postránecký (75) po operaci a chemoterapiích: Musel se vzdát role! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Herec Václav Postránecký (75) po operaci a chemoterapiích: Musel se vzdát role!

Václav Postránecký
Václav Postránecký (Aha! – Marek Pátek, Nikol Klevcovová)

Věřil, že se vrátí do hry Audience u královny po bok Ivy Janžurové (77), ale role Winstona Churchilla se Václav Postránecký (75) bohužel musel vzdát! Ve středu ji za něj odehrál kolega Vladislav Beneš (61). 

Přitom ještě nedávno herec, který prodělal operaci střeva a podstupuje chemoterapie, prohlašoval, že už zase točí (primácký seriál Krejzovi) a vrací se i na jeviště svého domovského Národního divadla. „Vynechal jsem tam jen šest představení, kdy moje role převzali kolegové,“ tvrdil Postránecký v rozhovoru pro magazín MF Dnes. Teď to ale vypadá, že se jeho návrat na divadelní prkna odkládá.


Beneš místo Švehlíka
Na jaře za něho v roli Churchilla zaskakoval Alois Švehlík (79). Zdá se, že tentokrát jde o alternaci na delší dobu, a proto roli nastudoval právě Beneš. „Národní divadlo hraje podle zveřejněného plánu. Obsazení jsou pravidelně aktualizovaná na webových stránkách,“ vyhnul se konkrétní odpovědi na dotaz mluvčí ND Tomáš Staněk. Sám Postránecký na dotaz do dnešního vydání Aha! nereagoval.

Slaví 40 let ve Zlaté kapličce
V divadelní sezoně 2018 až 2019 Václav Postránecký slaví 40 let v Národním divadle. Určitě by chtěl toto výročí užít na jevišti, které miluje. „Divadlo, to je chemie. A zodpovědnost. Člověk stojí tváří v tvář divákovi a je jenom na něm, jak zprostředkuje veškerou práci autora, režiséra i kolegů, jestli bude věrohodný, jestli ho diváci přijmou,“ řekl herec v jednom z rozhovorů. Ani role v komedii století S tebou mě baví svět pro něj prý nebyla víc.

Přiznání Václava Postráneckého (74): Boj s vážnou nemocí! Nechci se skrývat, čelím tomu.

Video se připravuje ...




Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.