Umělá »tráva« kosí huliče! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Umělá »tráva« kosí huliče!

Zadrženy byly desítky podobných balení.
Zadrženy byly desítky podobných balení. (Foto Profimedia.cz)

Syntetická marihuana, která v kombinaci s alkoholem zabíjí, se dál šíří mezi narkomany na Ostravsku. Oficiálně se otrávilo už 21 lidí, naposledy žena (35). Skutečný počet však může přesáhnout třicet!

„Do pondělního rána jsme byli u patnácti dalších pacientů pod vlivem nealkoholových drog,“ potvrdil záchranář Lukáš Humpl. I tyto případy může mít na svědomí umělá »tráva«. „Nejčastěji jde o lidi ze sociálně slabšího prostředí. Mezi těmi, kdo drogu užili, byl ale i student (16),“ řekla policistka Gabriela Holčáková. Bezdomovec (†32) s třemi promile alkoholu v krvi si zakouřil, což ho stálo život. Jaho kumpán (36) skončil na oddělení JIP.


Smrtící zombie drogu, po které se její konzumenti pohybují mátožně jako »oživlé mrtvoly« , prý našla v kontejneru bezdomovkyně. Tvrdila, že tam viděla šest krabic s třemi tisíci sáčků. Z těch by šlo ubalit šest tisíc cigaret. Žena se dušovala, že vytáhla z kontejneru jen jednu krabici. Ostatní popeláři údajně odvezli na skládku, kde je ovšem nelze najít. Za šíření této nebezpečné drogy, která může pocházet z Indie, Číny nebo Polska, už policie zadržela čtyři muže (17 až 41). Hrozí jim až pětileté vězení.

Bojí se Ostravané tzv. zombie drogy v ulicích města?


Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.