Marek a Ivana z Brna ujeli na strojích ČZ 33 tisíc kilometrů: Červený a černý poklad zmizely z garáže! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Marek a Ivana z Brna ujeli na strojích ČZ 33 tisíc kilometrů: Červený a černý poklad zmizely z garáže!

Ve světě přišli o sandály, doma o motorky!
Ve světě přišli o sandály, doma o motorky! (Foto: Zdeněk Matyáš, archiv Marka Vantucha)

Objeli s nimi celý svět, ale ukradli jim je až doma! Pro cestovatele Marka Vantucha (30) a Ivanu Haraslínovou (29) se staly slavné motorky se značkou ČZ součástí života. Teď je o ně připravili zloději!

Patnáctiměsíční cesta, najetých 33 tisíc kilometrů. Pětašedesát let staré motocyklové veterány občas pozlobily, nikdy ale své majitele nenechaly ve štychu. Od pátku je jejich místo v garáži v centru Brna prázdné.

Jen boty

„Je to jako přijít o věrného přítele,“ svěřila se AHA posmutnělá Ivana. Oba partneři získali červenou a černou motorku před třemi roky. Notně jim pak dali do těla mj. v Iránu, Barmě, Malajsii či rozpálené Austrálii. „Za celou cestu kolem světa nám ukradli pouze sandály. A teď se doma stane tohle,“ kroutí hlavou Marek. Oba stroje přitom čekala renovace, poté by zřejmě zakotvily v muzeu.

Na objednávku?

„Jestli šli zloději na objednávku, nebo se jim jen motorky zalíbily, netuším,“ povzdechl si Marek, povoláním programátor. S Ivanou se obrátili na policii, zároveň rozjeli pátrání na vlastní pěst. Na facebooku jejich žádost o pomoc už sdílely desítky tisíc lidí.

„O víkendu jedeme do Telče na cestovatelský kemp, chtěli jsme dorazit stylově na čízách. Takhle musíme autem, což není ono,“ svěřil se Marek, který věří, že se červený a černý klenot podaří najít.

Stopadesátka číza

Motocykl ČZ 150 C, o který oba Brňané přišli, vyráběli ve Strakonicích v letech 1950-53. Má dvoudobý, vzduchem chlazený jednoválec s obsahem 148 cm³. Dosáhl nejvyšší rychlosti 85 km/h.

Pomůžete jim?

Chcete pomoci při pátrání? Informace lze sdělit na policejní linku 158 nebo Markovi a Ivaně na facebookovém profilu Do Austrálie.





Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.