Ochrnutému slepci prodali nepojízdné auto: S reklamací neuspěli. A teď... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Ochrnutému slepci prodali nepojízdné auto: S reklamací neuspěli. A teď...

Odtahovka odváží škodovku zpět do bazaru…
Odtahovka odváží škodovku zpět do bazaru… (Foto Aha! – Zbyněk Schnapka)

Šetřili na auto, a když si v bazaru koupili Škodu Fabia, zjistili, že jim prodali nepojízdný vrak. Přitom podle záznamu měla mít platnou STK do roku 2020! Reklamaci jim zamítli. Když se do problému vložil deník Aha!, získali své peníze zpět.  

Obrovskou radost mají Kristýna Onodyová (28) a její partner Luboš Pechman (49), který je slepý a ještě k tomu ochrnutý. Škodovku si pořídili v plzeňském autobazaru za 35 tisíc Kč. Chtěli ojetý vůz, aby s ním mohla Kristýna vozit Luboše k lékaři a nemuseli pokaždé čekat na sanitu.

„Dva roky jsme na auto šetřili. STK mělo do května 2020. Jenže jsme pak zjistili, že je šrot,“ řekl Pechman. Bazar jejich reklamaci zamítl. „Prý jsem podepsala protokol o stavu vozidla, kde je uveden jeho špatný stav. To není pravda, nic takového jsem nepodepsala,“ tvrdí Onodyová.

Zástupce autobazaru nejdříve Aha! telefonicky sdělil, že se k případu nebudou vyjadřovat. Hned druhý den, když článek vyšel v Aha!, se věci daly do pohybu. „Volali nám z centrály autobazaru z Prahy, že si máme buď vybrat jiný vůz, nebo nám vrátí peníze. Už k nim nemám důvěru. Auto jsme nechali odtahovou službou odvézt zpět do bazaru,“ sdělil Pechman. 

Tady si vzali vůz zpět a invalidovi vyplatili 35 tisíc korun. „Podívejte. Dostali jsme naše těžce našetřené peníze zpět. Moc děkujeme,“ ukazovala Aha! se slzami v očích Onodyová a její přítel dodal: „Nebýt vás, nikdy bychom z nich peníze nedostali.“



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.