Režisér Labyrintu III.: Strach má hluboko do kapsy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Režisér Labyrintu III.: Strach má hluboko do kapsy!

Jiří Strach
Jiří Strach (Foto Aha! – M. Hykl, D. Kundrát a M. Pátek)

Říká se, že strach má velké oči. Strach s velkým »S« má ale spíš hluboko do kapsy. Přestože většina filmových i televizních projektů, pod kterými je podepsán, vydělala producentům na české poměry pěkný balík, režisér Jiří Strach (44) horko těžké shání peníze na každý svůj další biják. 

„U nás úspěch neotvírá dveře, pořád si je musím otevírat sám. Já si vždycky u každého projektu přijdu, jako když filmuju poprvé. Jako kdybych předtím nic nedokázal,“ svěřil se deníku Aha! režisér. „Třeba z úspěchu Anděla Páně mám radost, ale že by mě vystřelil jako trampolína do nějakých vyšších pater milionů? Tak to ne a ani to nečekám...“ podotkl Strach.


„Jsme malá země, ve které to nefunguje jako v Americe, že natočíte úspěšný film a teď se o vás rvou. Je nás tady pět a půl, všichni se známe. Ten má rád tohohle, ten nemá rád tamtoho,“ uzavřel rozpočtovou anabázi svých filmů.

Týká se to i tvorby pro televizi. Přestože Česká televize od pondělka vysílá třetí řadu úspěšného mysteriózního krimiseriálu Labyrint, dalšího pokračování se diváci asi jen tak nedočkají. „Nikdy neříkej nikdy, ale v nejbližší době pokračování Labyrintu nechystám. Možná se k tomu vrátím, až bude Langoš (Jiří Langmajer, představitel majora Remeše, pozn. red.) na kolečkovém křesle a nazveme to Labyrint v důchodu,“ dodal Strach se smíchem. Pravděpodobně se to taky odvíjí i od financí a ochoty další díly zaplatit.

Milionový neúspěch
Nejvíc vrásek Strachovi přidělává pohádka Dlouhý, široký a bystrozraký s rozpočtem v desítkách milionů, na kterou mu už dvakrát odmítli dát grant. „Umím čekat. Samozřejmě se ho budu snažit získat dál, protože by to byla krásná věc,“ krčí rameny režisér.

Animovaní Úžasňákovi 2 vítězí v kinech: Jak Jiří Strach daboval babici Ednu?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
janakveton
9. 10. 2018 • 10:04

Ať ho založí Jiří Chalupa!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.