Rosice u Brna: Školní rok běží, děti jsou doma | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Rosice u Brna: Školní rok běží, děti jsou doma

Základní škola v Rosicích u Brna je až do pátku zavřená.
Základní škola v Rosicích u Brna je až do pátku zavřená. (Foto Aha! – Hynek Zdeněk )

Školní rok ještě pořádně nezačal, a většina žáků z Rosic u Brna už má zase volno. Třídy mají vyplavené přívalovým deštěm. Voda se tam dostala přes špatně zaizolovanou střechu.

„Nedělní bouřka způsobila doslova pohromu. Vytopených je deset místností. Ve škole se nedá učit,“ přiznal ředitel ZŠ Rosice Petr Řezníček (50), který vyhlásil ředitelské volno. To se netýká jen 150 žáků, kteří odjeli na školu v přírodě.
K zaplavení došlo ve chvíli, kdy se pod silným náporem deště na střeše protrhla provizorní krycí plachta. Ta překrývala podkroví, kde vznikají dvě nové učebny. „Nyní je tam lepší ochrana. Případná další bouřka tak další odklad výuky nezaviní,“ ujistil starosta Jaroslav Světlík (60, KDU-ČSL).
Ve škole nyní funguje jen družina a jídelna. „V družině je 30 žáků. O ostatní se postarali jejich rodiče,“ popsal situaci ředitel školy.

Poškozeny jsou omítky i na chodbách.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.