Kompot z pečených hrušek a rebarbory
POTŘEBUJETE:
400 g rebarbory
4 hrušky
citronovou šťávu
120 g krupicového cukru
1 kousek skořice
2 hřebíčky
1 badyán
Na podávání:
1 řecký jogurt
opražené lískové oříšky
Rebarboru očistíme, nakrájíme asi na 6 cm dlouhé kousky a případně podélně rozkrojíme. Dáme ji do pekáče. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Přidáváme je postupně do pekáče a vždy pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly. Pak vše prosypeme cukrem, přidáme do pekáče koření a promícháme. Přikryjeme alobalem a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C péct na 15 minut. Pak sundáme alobal a pečeme ještě 5 minut. Kompot podáváme s jogurtem a lískovými oříšky.
Více receptů z jarního ovoce a zeleniny najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 37.