Přátelé o Janu Kalousovi (†39): Sebevražda po návratu z nemocnice! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Přátelé o Janu Kalousovi (†39): Sebevražda po návratu z nemocnice!

Jan Kalous
Jan Kalous (Česká televize, archiv)

Hlas, kterým promlouvá Kevin McCallister z komedie Sám doma nebo kačer Dulík v animovaném seriálu My z Kačerova, navždy utichl. Dabér a bývalý dětský herec Jan Kalous (†39) si dobrovolně sáhl na život. Měl se oběsit.

Smutnou zprávu přinesl web Extra.cz. Jeho náhlý skon zasáhl rodinu, partnerku Martu i jeho přátele. „Jen těžko hledám slova. Byl jen o měsíc a půl mladší než já,“ svěřil deníku Aha! jeho kolega, herec a dabér Radek Kuchař (39). Stále přemýšlí nad tím, proč si vzal život. Honza se údajně zmítal v depresích. „Nikdy nevidíte do lidí, do té duše, co se mu mohlo honit v hlavě, já tomu vůbec nerozumím. Jestli měl zdravotní problémy nebo jiná trápení,“ pokrčil Kuchař rameny.


Podle něj byl Kalous ještě minulý týden v nemocnici. „Ani nevím, kvůli čemu. Napadlo mě, jestli neměl nehodu, protože byl vášnivý motorkář. A pak už jsem se jen dozvěděl, že se ve středu zabil,“ dodal Radek se smutkem v hlase.

Za kariéru vděčí tátovi
Nebýt tatínka, nenadaboval by svou nejslavnější roli v Sám doma. „Může za to otec, který mi slíbil, že když vyhraju konkurz na jednu z dětských rolí v pohádce Nefňukej, veverko, dostanu vzduchovku. To se podařilo. Pak se dělaly postsynchrony, kde si mě vybral pan zvukař, že to (dabing) můžu dělat. Tak jsem se chytil ve studiích a daboval různé dětské role. Následně přišla i tahle role,“ řekl v rozhovoru pro ČT24 Jan Kalous. „Jednou začas se na film Sám doma podívám. Kamarádi po mně doteď chtějí, abych udělal Kevina. To už se nedaří. Neuvědomují si, že už mi není jedenáct...“ dodal.


Už tolik nedaboval
Jan Kalous se proslavil také jako dětský herec, zahrál si např. ve filmech Nefňukej, veverko! či Dědeček je lepší než pes. V dospělosti se ale věnoval už jen dabingu a ani v něm ho už v posledních letech nebylo slýchat tak často jako dříve. 



Přečtěte si
cukrenka
2. 9. 2018 • 10:06

Někdo musí čelit drsné realitě, o kterých jiní nemusí mít ani í ponětí. Někdo unese více a bojuje, jiný unese méně. Popravdě, někdy je jasné, že je náš boj nanic.....nicméně někdo tu í flintu do žita zahodit prostě nemůže, jelikož to cítí jako dezerci,, ale to je to někdy hodně těžké.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.